Ehető alkotások

Harmadik alkalommal rendezték meg városunkban a mézeskalácssütő versenyt, a pályamunkákból kiállítás is nyílt a Városi Könyvtárban. A felhívásra idén tíz alkotás érkezett be, a legjobbakat ajándékcsomaggal díjazták. A rendezvényt szavalatok és zenés produkciók is színesítették.

Csillagszóró Ózd 

Szalay Anikó szavalatával kezdődött a Mézeskalács-kiállítás megnyitója a Városi Könyvtárban. A programot már harmadik alkalommal rendezték meg azok számára, akik mézeskalácsból készült alkotásaikkal neveztek a november közepén meghirdetett versenyre. A pályamunkákra aztán a könyvtár közösségi oldalán lehetett szavazni. Selmeci Attiláné köszöntőjét követően ismét szavalatokat hallhattak a résztvevők, majd Csörgőné Csépányi Krisztina, a könyvtár vezetője átadta a díjakat.

„Első két alkalommal is siker volt, most egy kicsit kevesebb alkotás érkezett be, de csodálatos darabokat kaptunk. Azt gondoltuk, hogy aki már készít egy ilyen mézeskalácsot, elhozza, megversenyezteti, kiállítjuk, hogy mindenki megcsodálhassa, hogy ő milyet tud alkotni” - mondta Csörgőné Csépányi Krisztina, az ÓMI Városi Könyvtár vezetője.

Három kategóriában díjazták a benyújtott pályamunkákat. Felnőtt egyéni kategóriában a harmadik Tengely Katalin, a második Seres Georgina lett. Hasilló Mária alkotására szavaztak a legtöbben.

„Azért neveztem a versenyre, mert nagyon szeretek kreatív dolgokat készíteni, több papírmunkát is készítettem már. Tavaly is szerettem volna indulni ezen a versenyen, de lemaradtam róla, későn szereztem róla tudomást, és most rábeszéltek a kolléganők is, ismerősök is, hogy próbáljam meg” - nyilatkozta Hasilló Mária, a felnőtt egyéni kategória első helyezettje.

Gyermek egyéni kategóriában Méder Mirtillt jutalmazták. Gyermek csoportos kategóriában a második helyezést a Csillagfürt EGYMI hetedik osztályos diákjainak munkája kapta.

„Az az igazság, hogy már harmadik éve nevezünk, mert az osztályommal elsős koruk óta mi mézeskalácsozunk. Ötödikesek voltak, amikor először indult a városban mézeskalácssütő verseny, és még csak nem is én vettem észre, hanem az egyik fiú az osztályból. Sétáltunk a városban, és látta ezt a plakátot, és azt mondta, hogy ide nekünk be kell neveznünk. Így hát beneveztünk, és ez már a harmadik alkalom, hogy részt veszünk rajta” - fogalmazott Takács Ilona, a gyermek csoportok kategória második helyezettjének osztályfőnöke.

Az első helyezett a II. János Pál Katolikus Általános Iskola harmadik osztályos diákjainak munkája lett. A programot az ÓMI Zenés Színház tagjainak produkciója zárta.

Forrás: www.ozd.hu

 
Twitter
Vissza