Éltető irodalom

Dr. Zöld Attila Kiömlő résnyi gondolat című verseskötetét mutatták be az ÓMI Városi Könyvtárban. A nézőkkel az Irodalmi Rádió szerkesztője, Zsoldos Árpád segített megismertetni a művet. Az alkotó egyébként nem tartja magát költőnek, az ő szavaival élve csupán úgy próbálja papírra vetni elképzeléseit, hogy abban mások is örömüket lelhessék.

Dr. Zöld Attila 

Dr. Zöld Attila 1958. január 1-jén született Erdély szívében. A Bolyai Farkas Líceumban érettségizett, majd a marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen diplomázott. 1990-től él Magyarországon, jelenleg az Almási Balogh Pál Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán osztályvezető főorvosként dolgozik. Első alkotásait a gimnáziumi évek alatt publikálta. 2017-ben ismerhették meg az olvasók a 60 verset tartalmazó „Magamból magamba” című művet, most pedig egy verseket és prózákat is magába foglaló verseskötetet tárt az érdeklődők elé.

„Ezek nem versek, hisz én nem vagyok költő, csak egy irodalomszerető ember, aki szeret írni, gondolatait papírra vetni, és ez egy hosszú-hosszú négy éves tanulásnak az eredménye. Mindkét kötet tulajdonképpen a való életből meríti a témáját, erről szól. Örömről, bánatról, szerelemről, születésről és halálról” - mondta dr. Zöld Attila, alkotó.

A Kiömlő résnyi gondolat elnevezésű kötet kiadását az Irodalmi Rádió vállalta magára, amely több éve dolgozik együtt dr. Zöld Attilával. A helyi kötődésű alkotó egyébként több pályázatukon vett már részt sikeresen, az elmúlt esztendőben például az év orvos költőjévé is megválasztották. Zsoldos Árpádtól, az Irodalmi Rádió szerkesztőjétől megtudhattuk, hogy milyen folyamat megy végbe, mire egy kötet az olvasók kezébe kerülhet.

„Először meg kell tenni azt az első nagy lépést, hogy beküldjük a szerkesztőségnek a műveinket, és az Irodalmi Rádió egy ilyen szerkesztőség. Nyitottan várjuk az alkotók jelentkezését, az olyan alkotóét, aki szeretne valamit a világnak saját magáról, a gondolatairól, az életéről és a világhoz kapcsolódó viszonyáról” - emelte ki Zsoldos Árpád, az Irodalmi Rádió szerkesztője.

Az est során az alkotó betekintést engedett abba a folyamatba, hogy miképp ölt végleges formát egy-egy vers vagy próza. Elmondása szerint többször szinte teljesen újraír részeket, hogy még inkább kifejezhesse gondolatait. A program során különböző részletek is elhangzottak a műből.

Forrás: www.ozd.hu

 

Twitter
Vissza