Elmaradó programok

Elmaradnak az előadások és programok az Ózdi Művelődési Intézmények egységeiben. Erről rendkívüli közleményben adott tájékoztatást az ÓMI igazgatója, Pappné Szalka Magdolna. A dokumentum arról informálja a közönséget, hogy várhatóan május 31-ig valamennyi rendezvényt le kell mondaniuk. Az intézkedésre a kormány által korábban kihirdetett veszélyhelyzet miatt van szükség.

Elmaradó programok

Nemcsak előadások, hanem a különböző csoportok próbái is elmaradnak május 31-ig az ÓMI intézményeiben a kialakult veszélyhelyzet miatt. Így az „Olvasó”-ban, az Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékparkban, és a Városi Könyvtárban sem tartják meg a közösségi eseményeket. Ez áll abban a közleményben, amelyet az Ózdi Művelődési Intézmények igazgatója adott ki a napokban. A vezető a közönség megértését és türelmét kéri, különösen a külsős produkciókkal kapcsolatban, hiszen azok esetében a döntés nem kizárólag rajtuk múlik.

„Természetesen nem dönthetünk önmagunkban, egyedül. Számtalan dologban az együttműködő partnerrel kell mindezt megtenni. Ha csak itt az elkövetkezendő néhány nap kiemelkedő eseményére gondolok, mint a Presser koncert, vagy a Hadházi dumaszínházi előadás, miután nem a saját produkcióinkról van szó, természetesen egyeztetnünk kell azzal a produkciós management-tel, aki ezt az előadást ide Ózdra elhozza” - mondta Pappné Szalka Magdolna, az Ózdi Művelődési Intézmények igazgatója.

A közönséget elsősorban az érdekli, hogy milyen módon válthatók vissza a korábban megváltott jegyek. Ezzel kapcsolatban még folynak az egyeztetések, és hamarosan újabb időpontokat is kitűzhetnek. A produkciós irodákkal megkötött szerződések a kulturális intézményt is kötelezik, így tájékoztatást ők is csak a partnerektől kapott információk függvényében tudnak majd adni. Az intézkedés az elkövetkezendő időben természetesen kiterjed a terembérlésekre, továbbá a Civil Ház programjaira, és a mozi filmvetítéseire is. A Városi Könyvtárban, illetve annak Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárában azonban az alapszolgáltatások változatlanul működnek. Így az olvasók a továbbiakban is kölcsönözhetnek, illetve igénybe vehetik a könyvtárközi szolgáltatásokat. Az ÓMI vezetői egyébként igyekeznek folyamatosan tájékoztatást adni honlapjukon, illetve közösségi oldalukon. A kialakult helyzet ezen kívül természetesen a szabadtéri rendezvényekre, megemlékezésekre is hatással van.

„Kültéri rendezvényeink, városi rendezvényeink közül a március 15-ei programot nem tartjuk meg. A május 1-je kapcsán mérlegeljük a lehetőségét annak, hogy azt is töröljük. Ez nyilván függ attól is, hogy hogyan alakul majd az a krízishelyzet, és hogy a kormány erre vonatkozóan, az Operatív Törzs milyen útmutatást fog majd felénk kommunikálni, amit mi be fogunk tartani” - emelte ki Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

A városvezetés abban bízik, hogy a későbbi programokat nem fogják érinteni a szigorító intézkedések. Ettől függetlenül ezekkel mégis számolniuk kell, hiszen adott esetben szerződésmódosításra, időpontok változtatására is szükség lehet.

Forrás:www.ozd.hu
Twitter
Vissza