Találkozási pontok

Megtörtént az Ív úti légópince építési területének átadása, amely után hétfőn a munkálatok is megkezdődhetnek. Az Ózdi Művelődési Intézmények által benyújtott pályázatnak köszönhetően egy kiállítási térrel gyarapodhat a város kulturális kínálata. Az eseményen a cég szakemberein kívül az önkormányzat, az ÓMI, az ÓVI és a terület közelében álló lakóépület képviselői is jelen voltak.

Ív úti légópince

A munkaterület átadása zajlik éppen az Ív út mellett húzódó légópince előtt. Itt kap majd helyet ugyanis az a kiállítótér, amelynek munkálatai a tervek szerint hétfőn indulnak majd meg. A támogatást igénylő Ózdi Művelődési Intézmények a Köszi Tér! elnevezésű pályázatnak köszönhetően nyerte el az ennek megvalósulásához szükséges összeget. Ez a mostani egyébként csak egyik eleme a teljes projektnek.

„Az Ózdi Művelődési Intézmények által megpályázott Köszi Tér! projekt keretében négy elem valósul meg. Ennek egyik eleme a légópincének a felújítása és látogathatóvá tétele, ahol éppen most vagyunk. Itt majd egy interaktív kiállítás, és egy közösségi tér kialakítása, művészeti tér kialakítása van tervbe véve, és ez fog elkezdődni” - mondta Csörgőné Csépányi Krisztina, az ÓMI Városi Könyvtár könyvtárvezetője.

A projekt további elemei közé tartozik az Október 23. tér közösségi színtérré alakítása, ahol egy street art galériát is kialakítanak majd. Ezen kívül egy ózdi mobil applikáció létrehozása, valamint a gyári duda már megvalósult üzembe helyezése is ezek közt szerepel. A TOP pályázat célja többek között a helyi közösségek fejlesztése, a helyi értékek megőrzése és gyarapítása, továbbá az egészséges életmód támogatása. A légópince kiállítási térré alakításának kivitelezői már több ózdi projekt megvalósításában is részt vettek.

„Ennek a projekt elemnek a kivitelezője a Tinet Pro Kft. lesz, aki a városban már több, nagyobb lélegzetű feladatot hajtott végre. Így két iskolának, a Csépányi  Általános Iskolának, és az Ózdi Petőfi Sándor Általános Iskolának a felújítását, a sportcsarnok energetikai felújítását, illetve a Polgármesteri Hivatal megújítását is ők végezték. Tehát nagy gyakorlatuk van kivitelezési munkálatokban” - emelte ki Kristonné Sipos Ágnes, mérnök szakértő.

Kristonné Sipos Ágnes hozzátette, hogy a légópince átalakítási munkálatainak költsége meghaladja az ötvenmillió forintot, ami a teljes támogatási összeg nagy részét kiteszi. Ezen kívül kiemelte, hogy az önkormányzat, illetve a pályázatot benyújtó Ózdi Művelődési Intézmények célként tűzték ki, hogy a négy projektelem közül ez kapjon nagyobb hangsúlyt. A kivitelezés hétfőn a bontási munkálatokkal indul, a befejezés november végén várható.

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza