Közösségi terek

Átadták a napokban azt a munkaterületet, ahová hamarosan az Ózd felirat kerülhet majd. A Köszi Tér keretein belül megvalósuló projektnek ez azonban csak az egyik eleme. Az Ózdi Művelődési Intézmények által benyújtott pályázatban ugyanis egyéb olyan pontok is szerepelnek, amelyek célja többek között a helyi értékek megőrzése, a közösségi terek, illetve találkozási pontok kialakítása.

KösziTér

A Bolyki elágazó közelében lévő füves területrészt adták át a napokban a kivitelező cég képviselőinek. Hamarosan ide kerül ugyanis az a felirat, amely városunk nevének betűit jeleníti majd meg. Ez persze csak egyik eleme a Köszi Tér! elnevezésű pályázatnak, amelyet az Ózdi Művelődési Intézmények nyújtott be. A projekt célja olyan közösségi terek, találkozási pontok kialakítása, amelyek sikeresen járulhatnak hozzá a kulturális tevékenységek kifejtéséhez. Ebbe a körbe tartozik többek között az Ív úti légópince kiállító térré alakítása, továbbá a gyári duda már megvalósult üzembe helyezése is.

„A Köszi Tér! pályázat keretében valósul meg, itt a Bolyki elágazóban az Ózd felirat kihelyezése” - mondta Csörgőné Csépányi Krisztina, az ÓMI Városi Könyvtár könyvtárvezetője.

A felirat elhelyezésével kapcsolatban korábban egy internetes szavazás is indult a lakosság körében. Ennek során a több lehetséges helyszín közül végül a Bolyki elágazó melletti terület került ki győztesen. A kivitelező cég elnöke elmondta, hogy a munkálatok a tervek szerint két-három héten belül kezdődhetnek majd el. Ezen kívül további részletekről is beszélt.

„Egy nyolc méter hosszú, 2,2 méter magas óriás betű fog készülni, ami egy hatalmas betonalapon lesz. Előtte pedig lesz egy kis park, ahol le lehet majd ülni, pihenni. Reméljük, hogy hamarosan fákat ültetnek köréjük, és ez egy szép pontja lesz a városnak” - hangsúlyozta Alexa Dániel, a Hexalog Lakberendező Stúdió elnöke.

Alexa Dániel hozzátette, hogy a város nevének betűit rozsdamentes acélból készítik el. Az egyes elemek alsó részein kialakítandó faborításnak köszönhetően pedig azokra le is lehet majd ülni. Így ez a hely is szervesen kapcsolódik a pályázaton belül megvalósítandó közösségi színterek sorába. A munkálatok befejezése szeptember végén várható.

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza