Rengeteg nevetés

Telt ház fogadta Ózdon Esztergályos Cecíliát. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a póZdium hetedik állomásának vendége volt, ahol nemcsak színházi munkáiról, hanem filmszerepeiről és a tánchoz fűződő kapcsolatáról is mesélt. Az est helyi közreműködői az Ózdi Képzőművészeti Egyesület tagjai voltak.

Pózdium - Esztergályos Cecília

Hetedszer is megtelt az Olvasó Adorján Lajos-terme az Ózdi Városi Televízió szuperprodukciójára. A póZdium hetedik állomásán először egy igazán rendhagyó produkciót, az Ózdi Képzőművészeti Egyesület tagjainak látványfestését élvezhette a közönség. Az est házigazdája, Bukovinszky Zsolt az egyesület elnökét faggatta a csoport történetéről, jelenéről és tevékenységéről.

„Rajztanáraink is vannak, tehát egymást is kisegítjük. Másrészt pedig a tagok közül nagyon sokan eljárnak különböző sulikba és art iskolákba. Emellett különböző festőtáborokba is. Így megpróbáljuk összegyűjteni a tudást is. Nem csak imádjuk, szeretjük és csináljuk” - mondta Turiné Orosz Margit, az Ózdi Képzőművészeti Egyesület elnöke.

Miután a festővásznak lekerültek a színpadról, Bukovinszky Zsolt a pódiumra szólította a rendezvény sztárvendégét, Esztergályos Cecíliát. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, táncművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a rá jellemző harsány stílussal és humorral beszélt több mint fél évszázados pályafutásáról. Szó esett színdarabokról és filmes munkákról is, de természetesen a Família Kft. című tévésorozat sem maradhatott ki.

„Bejelentettem a Nemzetiben a távozásom, és azt mondta a vezetőség akkor, hogy két dolog nem lehet. Egyszerre nem lehet forgatni és én három négy napot ellettem volna. így is el voltam csak a Nemzeti nélkül. Azt mondták, hogy fizetés nélküli szabadságot vegyek ki. Kivettem, és ott voltam nyolc és fél évig. Imádtam forgatni, imádtam élni és imádtam férjhez menni” - hangsúlyozta Esztergályos Cecília, színésznő, táncművész.

A történetek szinte kivétel nélkül mindenkinek mosolyt csaltak az arcára, és a nagy nevetések sem maradtak el, a közönség testközelből is megismerhette az érdemes és kiváló művész személyiségét, munkásságát. Esztergályos Cecília zárásként énekelt is: elhangzott Heltai Jenő és Szirmai Albert Háromtól hatig és A modell című műve is. A póZdium októberben folytatódik, akkor Oláh Ibolya énekesnő, dalszerző érkezik Ózdra.

Forrás: www.ozd.hu

További fotók>>

Twitter
Vissza