Ózdi Szabadegyetem Drábik János ügyvéd, újságíró előadása

A magyar nemzet sorsdrámájának végjátékát éli – így fogalmazott dr. Drábik János az Ózdi Szabadegyetem negyedik évadának nyitórendezvényén.

 

31_1_300.jpg31_0_300.jpg

Szervezett magánhatalom, irányított gazdaság, a demokrácia hiánya a magyarság lassú és fokozatos elpusztítása – ezekről hallhattak tegnap délután az Ózdi Szabadegyetem hallgatói. Dr. Drábik János, újságíró, a Szabad Európa Rádió egykori vezető programszerkesztője volt az első előadó a negyedik évadban. A publicista történelmünk legutóbbi 100 évének azon eseményeit vázolta föl, amelyekkel bizonyítható a magyarság lassú, de folyamatos pusztítása, mint például a Trianoni békediktátum, az '56-os forradalom, vagy a '89-es rendszerváltás. Elmélete szerint ma a magyarság sorsdrámájának végjátékát éljük.

Dr. Drábik János elmélete szerint ez a háborús helyzet ugyancsak Európát, azon belül is Kelet-Európát veszélyezteti, s legfőképpen a magyar nemzetet. A súlyos diagnózis mellé az ismert publicista megoldást is adott, véleménye szerint a dráma elkerülése csak a tájékozottsággal következhet be. A közel kétórás előadás ismét telt ház előtt zajlott.

A nagy érdeklődésnek örvendő rendezvénysorozat ebben az évben is folytatódik tehát, visszatér az ózdi pulpitusra Szántai Lajos, Szaniszló Ferenc, érkezik a testnevelési egyetem egyik professzora, aki a sportolóknak, sportrajongóknak kínál majd érdekes témát, és szervezés alatt áll az ismert és közkedvelt klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta Bagdy Emőke meghívása is.

Forrás: ozd.hu >>>

További fotók az eseményről >>>

Twitter Share on Google+
Vissza