Összetartó közösség

Közös múlt, közös jövő címmel tartottak rendezvényt az Olvasóban a Köszi Tér! elnevezésű projektnek köszönhetően. A cél a városszerkezet új fókuszpontjainak kialakítása, innovatív és közösségaktivizáló helyszínek fejlesztése. A graffitiktől egészen a helyi tehetségek bemutatkozásáig sokféle program közül választhattak az érdeklődők.

KösziTér!

Ismét élettel telt meg az Olvasó, ugyanis most tartották meg a Közös múlt, közös jövő című programot. Az eredetileg szabadtérre tervezett rendezvény a rossz időjárás miatt került az intézménybe. Az eseményen két graffitiművész készített alkotásokat helyi épületekről, melyekre a közönség szavazhatott is. Köszöntőt Janiczak Dávid polgármester mondott.

„Régóta várom ezt a pillanatot, hogy az Olvasónak ezen projektjét megnyithassuk. Sok olyan dolgot tudtunk megvalósítani belőle közösen, amelyre a városnak, a város kulturális életének régóta szüksége volt, kívánalom volt. De nem volt lehetősége önerőből megvalósítani a beruházásokat. Ez a projekt, amely lehetőséget biztosított civil szervezeteknek, intézményeknek arra, hogy saját maga által igényelt dolgokat valósítson meg. Lehetőséget nyitott rá” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A komplex programot Csörgőné Csépányi Krisztina, az ÓMI Városi Könyvtár vezetője mutatta be. A pályázat több olyan elemet is tartalmaz, ami a helyiek és ide látogatók szórakozását szolgálják.

„A projekt fókuszában a helyi közösségek, a lakosság, a civil szervezetek, valamint az Ózdra látogatók és az ide visszatérők állnak. A pályázatnak két fő része van. Az egyik a Köszi Pont elnevezésű közösségi találkozó és információs pont létrehozása. Ehhez hozzátartozik az Október 23-a tér felújítása, közösségi színtérré alakítása, ahol a város lakossága, szervezetei, csoportjai igazi közösségé tudnak kovácsolódni” - emelte ki Csörgőné Csépányi Krisztina, az ÓMI Városi Könyvtár intézményvezetője.

A programon számos helyi fellépő kapott lehetőséget a bemutatkozásra. Így többek között voltak versek, tánckoreográfiák és éneklés is. Emellett a 91. Ünnepi Könyvhét pavilonjait is felkereshették az érdeklődők.

forrás: www.ozd.hu

Galéria>>

Twitter
Vissza