Új látványosság

Hamarosan teljesen elkészül az Ózd felirat. A HAJÓZD Helyi Akciócsoport által kiírt, Köszi Tér! elnevezésű pályázat keretein belül megvalósuló projektnek ez csak az egyik eleme. Az új ábra nyolc méter hosszú és két méter húsz centi magas. Heteken belül az előtte elterülő tér is megújul. A látványosság célja a városimázs javítása.

Ózd felirat

Augusztusban adták át az új Ózd felirat számára kijelölt területet a beruházást végző cég számra. Ezt követően el is kezdődött a kivitelezési folyamat. Először a talapzat helyét ásták ki, majd megkezdődött az alap betonozása. Mára befejeződtek az előkészültek, így megérkeztek az új látványosságot élesítő betűk és szimbólumok is.

„Az Ózdi Művelődési Intézmények száz százalékos finanszírozású projektje keretében valósul meg az Ózd felirat. A közösségi médiában háromszor volt szavazás a helyszínről és arról is, hogy milyen legyen a végső minta. Végül is emellett döntött a lakosság, nagy többséggel több ezer szavazat érkezett rá. Ennek a felállítása zajlik most. A körülmények megnehezítik a munkát, mert hatalmas sár van" - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A projekt célja olyan közösségi terek, találkozási pontok kialakítása, amelyek sikeresen járulhatnak hozzá a kulturális tevékenységek kifejtéséhez. A most elkészülő felirat nyolc méter hosszú és két méter húsz centiméter magas. A tervek szerint ráülni és fotózkodni is lehet majd velük, ugyanis a betűk erős rozsdamentes acélból vannak. A beruházásról megkérdeztük a városlakók véleményét is.

„Nagyon jó helyre tették, mert itt ugye mennek Budapest felé. Itt szerintem jó helyen van. Örülök neki, mert más helyeken is van már ilyen. Összességében örülök" - nyilatkozta Gallyas Andrásné.

„Én még ilyet nem láttam. Reméljük, hogy Ózd nagyon sokat fejlődik. Nagyon  szeretnénk itt elsétálni mellette, amikor már kész lesz" - hangsúlyozta Manczik Béláné.

Hamarosan az a tér is elkészül, amely a felirat előtt helyezkedik majd el. Ezt követően történhet meg az átadás, és akkortól vehetik birtokba az ózdiak a városimázs javítása céljából létrehozott építményt.

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza