Segítő szándék

Jótékonysági gálát szervezett a Szabad Szombat Táncegyüttes, hogy ezzel is segítsék Kiss Boglárka gyógyulását. A kislányt születése alatt érte idegrendszeri károsodás, ami miatt most sürgős műtétre van szüksége. Ennek költségeihez járultak hozzá mindazok, akik jegyet váltottak a rendezvényre. A színpadon helyi művészeti csoportok adtak műsort.

A Szabad Szombat Táncegyüttes elnöke köszöntötte mindazokat, akik ellátogattak a Lépjünk Bogi lépéseiért címet viselő jótékonysági gálára. Balog Zoltán elmondta, azért hívták életre a rendezvényt, mert ezzel is szeretnének hozzájárulni Kiss Boglárka gyógyulásához. Az ózdi kislányt születése alatt érte idegrendszeri károsodás. Állapotát eddig szinten tudták tartani, most azonban sürgős műtétre van szüksége.

„Bár úgy látszik, hogy most miénk a főszerep, de nem így van. A főszerep azé a kis emberkéé, akin október 20-án Barcelonában a műtétet el fogják végezni. Majd a rehabilitáció után, a gyógytornák után újra meg kell tanulnia járni. Kívánjuk, hogy fáradozása ne legyen hiábavaló, és gyógyuljon meg gyorsan” - fogalmazott Balog Zoltán, a Szabad Szombat Táncegyüttes elnöke. 

A fellépők sorát a Highland Bastards zenekar nyitotta, akik a hamisítatlan ír dallamokkal alapozták meg a jó hangulatot.  

A zenekart a házigazda Szabad Szombat Táncegyüttes követte a színpadon. Ők több koreográfiával is készültek, műsorukban a Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület tagjai is közreműködtek, és felléptek az Ózdi Gyöngyvirág Néptánc Egyesület táncosai is.  

A gála legifjabb fellépői az A. M. E. Kultúrhíd Egyesület növendékei voltak, akik akrobatikus mozdulatokkal is elkápráztatták a közönséget. Bemutatójukat az Ózdi Néptánc Egyesület műsora követte. Az est során láthatták még az érdeklődők az Erica C. Dance School and Company táncosait, de közreműködött az Ózdi Szép Szó Irodalmi Kör és a Bárka Színpad is. A szervezők emléklappal köszönték meg a művészeti csoportok részvételét. A rendezvény végül igen sikeresnek bizonyult, mintegy 250 ezer forint gyűlt össze a nemes célra.

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza