Központban a természet

Telegdi Ágnes író-olvasó találkozójával zárult városunkban az Országos Könyvtári Napok programsorozata. Az alkotó központi témája az állatvilág és a természet, így könyveiben főként ezeket jeleníti meg a gyermekek számára. A mostani alkalommal őszi mesékkel készült a fiataloknak, akik örömmel hallgatták az érdekes történeteket.

ÓMI Városi Könyvtár

Színes programokkal várták az érdeklődőket az elmúlt héten az ÓMI Városi Könyvtárban, ugyanis most tartották meg az Országos Könyvtári Napokat. Szinte minden napra tartogattak valamit a látogatóknak, és több rendezvénynek tartották meg most az utolsó, záró fejezetét.

„A héten, hétfőtől vasárnapig könyvtárunk csatlakozott az Országos Könyvtári Napok programsorozathoz. Így majd minden napra valamilyen rendezvényt tudtunk tervezni. Volt a Kitekintő-ablak a térségre sorozat zárása. Volt egy Ringató sorozatunk, melyet szintén bezártunk ezen a héten. A Fagyöngy Könyvbarátok Klubjának volt egy foglalkozása, ahol táncházat hirdettünk. Majd volt egy kiállítás, melyen Malina Aletta munkáit mutattuk be. Azt gondolom, hogy minden programunk sikeres volt” - mondta Csörgőné Csépányi Krisztina, az ÓMI Városi Könyvtár könyvtárvezetője.

Egy sérült őzgidáról szóló történetet hallhattak a megjelentek Telegdi Ágnes előadásban az ÓMI Városi Könyvtárban. A főként természeti témákat feldolgozó írónő az Országos Könyvtári Napok utolsó helyi állomásának keretében érkezett hozzánk. Ágnes kiemelten fontosnak tartja, hogy minél hamarabb ismerkedjenek meg a környezetükkel.

„Azt gondolom, hogy az állatok, a természet és környezetünk része. Én azt mondanám, hogy először a legközelebbi környezetünk, utána mivel itt nagyon szép helyen vagyunk a Bükköt ismerjük meg. Ennek részei a növények és az állatok. Az állatokat nagyon szeretem, de a kedvenceim a madarak. Őket könnyebb is megmutatni. Például egy madáretetőn egy cinke, vagy tengelic sokkal hamarabb, mint egy borz vagy egy róka az emlősök világából” - nyilatkozta Telegdi Ágnes, író, természetfotós.

A tervek szerint a helyi intézmény jövőre is csatlakozik majd az Országos Könyvtári Napok kezdeményezéshez. A cél továbbra is változatlan. A lehető legtöbb emberrel megismertetni és megszerettetni a könyveket és az olvasást.

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza