Ózdi Napok szabadtéri programjai

Szabadtéri zenés programmal zárult a XVII. Ózdi Napok programsorozata. Az Ifjúsági Parkban Leblanc Győző és Tóth Éva operett műsora nyitotta a sort, majd Balázs Fecó énekelte el örökzöld slágereit. A kínálatból ezúttal sem maradt ki az ÓMI Zenés Színházának fellépése, a város ünnepi rendezvénye pedig az Ocho Macho együttes másfél órás koncertjével zárult.

Verőfényes napsütésben várta szombaton délután a XVII. Ózdi Napok záróprogramja iránt érdeklődőket az Ifjúsági Park. A szabadtéri színpadot Tóth Éva és Leblanc Győző vette birtokba elsőként, majd Riz Gábor mondott ünnepi köszönőt. Városunk országgyűlési képviselője beszédében az átgondolt döntések fontosságát hangsúlyozta.

„Egyre több ózdi nagy cég keres hadra fogható olyan munkaerőt, akinek képzettsége, végzettsége van. Az ózdi cégek vezetői most már egyre inkább segítségért kiáltanak, hogy hol vannak a képzett, szakképzett munkás emberek. Hol vannak azok, akik tudásuk birtokában hadra foghatóan a cégeknél dolgozhatnának a jövőben. Keresnek most már CNC esztergályost, hegesztőt és nagyon sok olyan szakmabelit, ami korábban velejárója volt ennek a városnak” - fogalmazott beszédében Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

A kora délutáni órákban Balázs Fecó adott koncertet. A legendás Korál együttes egykori frontembere több évtized után lépett fel újra városunkban.

A színpadi produkciók mellett számtalan kiegészítő program közül válogathattak a parkba kilátogatók. A gyerekek rajzolhattak, színezhettek, a nagyobbak a könyvtári sarokban rejtvényt is fejthettek. Ózd város polgármestere szerint a háromnapos programsorozat jól szolgálta az összetartozás érzésének erősítését.

„Újra összejöttek az ózdiak, újra egyként állhattak egymás mellett. Színes programokon vehettek részt, szórakozhattak. Nagyon fontos a napi munkából olykor-olykor egy kicsit kiesni és élvezni a másik társaságát, a szórakozást. Ez fontos azoknak is, akik rendszeresen dolgoznak és azoknak is, akiknek sajnos nincsen munkájuk és egyéb más dolgokkal töltik mindennapjaikat. Fontos, hogy együtt legyünk és erősítsük egymásban az ózdi öntudatot” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A XVII. Ózdi Napok programkínálatából az ÓMI Zenés Színház társulata sem hiányozhatott. Az est sztárvendége a NAGY-SZÍN-PAD! 2015 tehetségmutató verseny győztese, az Ocho Macho zenekar volt, akik másfél órás élő nagykoncertet adtak a város ünnepnapján.

 

Forrás: ozd.hu>>>

Galéria az eseményről ITT>>>

Twitter
Vissza