Országos ünnep

Nem szükséges védettségi igazolvány ahhoz, hogy ellátogassunk augusztus huszadikán az Ifjúsági Parkba. A tegnap megjelent kormányrendelet szerint nem lesz kötelező a védettségi igazolvány, így bárki részt vehet a programokon. A szokásos tűzijáték előtt a The Carbonfools zenekar lép színpadra.

Augusztus 20. 2021

Minden évben nagy érdeklődés övezi az augusztus huszadikai eseményt városunkban. Az előző években például Kökény Attila, a Groovehouse, Szűcs Judit és Dér Heni is fellépett. Az idei rendezvény sokáig úgy látszott, hogy elmarad, de ennek mégsem kell bekövetkeznie. A tegnap megjelent kormányrendelet értelmében, ezen felül védettségi igazolványra sincs szükség.

„Egészen a tegnapi napig úgy volt, hogy mivel 500 fő feletti rendezvényről van szó, így védettségi igazolványhoz köthető csak a belépés. Szerencsére a kormány enyhített a szabályokon, és az augusztus huszadikai ünnepségsorozatra feloldotta a járványügyi szabályok betartását, így mi is visszahelyezhettük a programot az eredeti helyszínre, az Ifjúsági Parkba. Így mindenki számára nyitottá tehetjük ezt a programot. Tehát nem kell védettségi igazolvány, bárki részt vehet a programokon” - nyilatkozta Bukovinszky Zsolt, az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. igazgatója.

Az előző évekhez hasonlóan most is fellép például az ÓMI Zenés Színház, az Erica C. Dance School & Company csoportjai, valamint a Remorse együttes és a Nagyanyám Blues-a is.

„Az idei augusztus huszadika megszervezése sokáig kérdőjeles volt, helyszín tekintetében is, és hogy egyáltalán megvalósítható-e. Úgy döntöttünk, hogy főként helyi fellépőkre építünk, és egy olyan hazai sztárfellépő lesz, a The Carbonfools, aki a tűzijáték előtti közvetlen fellépőnk lesz” - mondta Fábián-Dobos Eszter, az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. művelődési ágazatvezetője.

A kenyérszentelés délután négy órakor fog kezdődni. A fellépők mellett lesznek állandó programok is, többek között dodzsem és körhinta is várja az ide látogatókat. Ez a program a városi rendezvénykeretből valósulhat meg. A napot a szokásos tűzijáték zárja.

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza