Városi Gyereknap

Több százan ünnepeltek együtt az Ifjúsági parkban, a Városi Gyereknapon. A programok már kora reggel elkezdődtek, volt gyermekszínház, arcfestés, sőt, a tűzoltóság autóját is kipróbálhatták a vállalkozó kedvűek. Az ünneplőknek bemutatkoztak a helyi művészeti csoportok, sztárvendégként pedig a Kiskalász zenekar lépett színpadra.

Sok lelkes gyerek csatlakozott az ÓMI Zenés Színházához, akik Vackor, a bátor kiskutya történetét mesélték el az Ifjúsági parkba kilátogató kicsiknek és nagyoknak. A szép nyári időben már a kezdő órákban sokan gyűltek össze. Volt, aki már ilyenkor díszes festést viselt az arcán. A gyerekek a mesejátékbeli szereplés mellett kipróbálhatták, milyen a kilátás tűzoltóautó vezetőüléséből, vagy megsimogathatták a Kékcsillag Segítőkutyás Egyesület állatait.   
 
A parkba kilátogatókat elsőként Janiczak Dávid köszöntötte. A polgármester rövid beszédében azt is felidézte, milyen volt az ő gyermekkora, és hogyan élte meg a gyereknapokat.

„Nekem nagyon szép gyerekkorom volt, szerettem, hogy eleinte családi házban laktunk. Ott könnyű volt az udvaron játszani, fára mászni. Mikor eljöttünk panelba, utána már le kellett menni az udvarra. Akkor már nagyobbak voltunk, biciklizni, görkorizni jártunk el. Én nagyon szerettem ezeket az időket" - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A Városi Gyereknap támogatói között volt a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége is. Dr. Szunyogh Szabolcs beszédét ezért jelnyelvi tolmács is kísérte. Az egyesület megyei elnöke köszöntőjében arra mutatott rá, hogy a gyerekek között is nagyon sokan élnek fogyatékkal.

„Fontos az, hogy a gyermekek vonatkozásában is felhívjuk már most a figyelmet, egyrészt megelőzés szempontjából arra, hogy milyen fontos a hallásunk értéke, annak megőrzése. Figyeljenek oda arra, akik még rendelkeznek ezzel az érzékszervvel, hogy mennyire fontos, és ne hagyják elveszni ezt a képességüket" - fogalmazott dr. Szunyogh Szabolcs, a SINOSZ megyei elnöke.
 
A köszöntők után a SINOSZ helyi szervezete egy dallal is kedveskedett a közönségnek. Az Ifjúsági parkban egész nap folyamatosan zajlottak a programok. A csillámtetoválás és az arcfestés volt a legnépszerűbb a gyerekek körében. Délután aztán egy látványos Buborékshow-t is láthattak az érdeklődők, majd a kicsik kedvence, a két aranylemezes Kiskalász zenekar adott koncertet.

Forrás: ozd.hu>>>

Galéria az eseményről ITT>>>

Twitter
Vissza