Ünnepi gálaműsor

Újra megrendezték a Csillagszóró című gálaműsort az ÓMÉK Olvasóban. Az eseményen a házban tevékenykedő csoportok mutatták be produkcióikat.

 403_0_300.jpg

Legutóbb 2019-ben rendezték meg a Csillagszóró nevezetű adventi gálaműsort az Olvasóban. Tavaly erre a pandémiás időszak miatt nem volt lehetőség. Idén viszont újra bemutatkoztak a művelődési intézményben tevékenykedő csoportok. A közönséget Fábián-Dobos Eszter, az ÓMÉK művelődési ágazatvezetője és Bukovinszky Zsolt, a cég ügyvezető-főszerkesztője köszöntötte. Az est rendezője Béri László volt.

„A pandémia után keveset voltunk a színpadon, és az ózdi közönség is kevésszer látta az összes művészeti csoportot. Úgy gondoltam, hogy összefogom őket és alkotunk egy jó kis Csillagszóró gálaműsort” - mondta Béri László, rendező.

Első körben a Szív Klub tánccsoportja, a Perdülő Nagyik léptek a színpadra, akik palotást táncoltak. A tagok hétről hétre rendszeresen találkoznak, próbálnak, hogy minél több és színvonalasabb műsorral kedveskedjenek a nézőknek.
 
„Régóta tudják már ezt a táncot, örültünk a felkérésnek. Mindig örülünk, amikor a Szív Klubot felkérik valamilyen rendezvényre, hogy szerepeljenek” - nyilatkozta Levora Sándorné, az Ózdi Szív Klub elnöke.

Őket követte az ÓMI Zenés Színház és az Erica C. Dance School and Company közös produkciója, magyar feldolgozásban, a Télapó a legnagyobb sztár. A társulat idén ünnepli 15. születésnapját, ezen hosszú idő alatt rengeteg előadást, megemlékezést, kulturális műsort varázsoltak a helyiek elé.

A repertoárjuk magyar és angol dalokból állt. Megszólaltattak retró dalokat, újabbakat és akadtak köztük régi dallamok modern köntösbe öltöztetve is. Sokat próbáltak az eseményre, de ez nem ment mindig zökkenőmentesen.
 
„Nem volt egyszerű a próbafolyamat, hiszen csak hétvégén tudunk összegyűlni, hétköznap mindenki éli a civil életét, a foglalkozását. De szerencsére a karácsony szelleme összehozott minket, úgyhogy most is nagyon élveztük a közös munkát” - emelte ki Kurtán Laura, az ÓMI Zenés Színház tagja.

Ezt követően az ÓMI Zenés Színház énekesei a Szabat Szombat Táncegyüttessel közreműködve álltak színpadra. A tánccsoport minden városi rendezvénynek rendszeres fellépője. A csapat családias és baráti közeget alkot.

„Többfajta táncot láthatnak majd tőlünk. A felkészülés igazából elég rutinszerűen ment, mert ezeket a koreográfiákat sokszor táncoljuk, mindig gyakoroljuk. Most a legutóbbi próbán különösen erre a két táncra fektettünk hangsúlyt. Eléggé jól megy, nem sok gyakorlást vett már igénybe” - fogalmazott Juhász Tícia, a Szabat Szombat Táncegyüttes tagja.

Fellépett még az Ózdi Néptánc Egyesület és a Gyöngyvirág Táncegyüttes is. Az Ózdi Városi Televízió kameráival rögzítette a több mint két órás gálaműsort, így december 24-én és 25-én este fél nyolctól megtekinthetik a művészeti csoportok összes produkcióját.

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza