Majális

Jó hangulatban, bár változékony időjárás mellett zajlott városunk majálisa az Ifjúsági Parkban. A programok délelőtt vetélkedőkkel kezdődtek, délután pedig a zenéé és a táncé volt a főszerep. A rendezvényen Janiczak Dávid, Ózd polgármestere mondott ünnepi beszédet, amelyben az összefogás jelentőségét is kiemelte.

Az Ifjúsági Parkot és a Városi Stadion füves edzőpályáját már délelőtt használatba vették a különböző vetélkedők résztvevői, az eredményhirdetéseket követően, délután azonban már a bemutatóké és fellépőké volt a főszerep. A Katasztrófavédelem tűzoltói a mentőkkel közösen azt mutatták meg, hogyan mentenek ki egy autójába szorult sérültet a közúti baleseteknél. A rendvédelmi szervek munkatársai többek közt tűzharcot és autós elfogást is szimuláltak, de nem maradhatott el a kutyás bemutató sem.

Az Ifjúsági Park színpadán mondott ünnepi beszédet Ózd polgármestere. Janiczak Dávid köszöntőjében úgy fogalmazott, május elsején megállunk egy napra, kiszállunk a rohanásból. Kiemelte, hogy ez politikamentes együttlétet, felhőtlen szórakozást jelent.

„Nagy öröm számomra, hogy ma ilyen sokan itt vagyunk, hogy ma is együtt vagyunk. Hiszen ez is azt bizonyítja, Ózd nem egy alvó város. Velem együtt nagyon sokan azt érzik, hogy igenis, itt van egy közösség, akikben megvan a kellő erő, és akarat ahhoz, hogy változtasson a sorsán. Május elseje ma azt jelenti nekünk, hogy minket nemcsak a múlt, hanem a közös jövő, a közös célok is összekötnek” - fogalmazott ünnepi beszédében Janiczak Dávid, polgármester.

A város majálisán több ózdi együttes és fiatal is megmutathatta tehetségét. Színpadra léptek többek közt a Gyöngyvirág Néptáncegyüttes és az Ózdi Néptánc Egyesület táncosai, valamint az A.M.E. Kultúrhíd balettosai is. A rendezvény sztárvendége a Desperado együttes volt, akik nagy tapsot kaptak az ózdi közönségtől.

„Nagyon aranyosak voltak, nagyon jó volt, lelkesek voltak, és azt gondolom, hogy ők reggelig itt szeretnének bulizni. Úgyhogy tök jó volt” - mondta Gábor Bernadett/Betti, a Desperado énekese.

A majálisra kilátogatók jól érezték magukat, a felhőtlen szórakozás mellett azt mondják, tanulságosak is voltak a programok.

„Szerintem sokkal többen vannak, mint tavaly. A programok is színesek, látványosak, és még tanulságos is. Így gondolom” -  nyilatkozta Kerékgyártó Mihály.

Késő délután ismét több tehetséges ózdi formációnak tapsolhatott a népes közönség. Felléptek az Erica C. Dance School csoportjai, majd Varga Barna, valamint a New Bacon is. Az estet a Csak semmi pánik zenekar koncertje zárta.

Forrás: ozd.hu>>>

Galéria az eseményről ITT>>>

Twitter
Vissza