Sör, virsli, májusfa állítás, helyi fellépők és sztárvendégek. Az Ifjúsági Parkban ünnepeltek az ózdiak

Idén is sok érdeklődőt vonzott a május elsejei programsorozat városunkban. A legtöbben a helyi együttesek produkcióira voltak kíváncsiak. Sztárfellépő a Compact Disco volt.

Városi majális

Az Ifjúsági Park adott otthont a május elsejei programoknak városunkban. Az érdeklődők először a helyi fellépők produkcióit tekinthették meg. A szervezők igyekeztek úgy összeállítani a műsort, hogy minden korosztály megtalálja a kedvére valót.

„A tavaszhoz kötődően kellene, majd a májusfa díszítés után körjátékot kellene előadni. Aztán pedig arra gondoltam, hogy a nagyobb lányok karikázhatnak, a kicsik pedig leutánozzák őket, amit a nagyok már tudnak, táncolnak” - mondta Győrffi Katalin, az Ózdi Gyöngyvirág Néptánc Egyesület elnöke, művészeti vezetője.

Az Ózdi Szívbetegek Egyesülete is készült az alkalomra, valamint az Erica C. Dance School & Company csoportjai is színpadra léptek. A vállalkozó kedvű ózdiak sörivó és virsli evő megmérettetésen is részt vehettek. Emellett a park egész területén zajlottak különböző programok. Kutyákat nevezhettek gazdáik egy szépségversenyre, és a sakk szerelmesei is megmutathatták tudásukat.

„Azért látogattunk ki, mert ilyenkor nálunk hagyomány, hogy elvisszük a gyerekeket valahová és kikapcsolódunk így a családdal” - nyilatkozta Máté István.

Májusfát is állítottak, amelyet a jelenlévők közösen díszítettek. Ezen a napon városunkba érkezett Ásós Attila, aki egy népszerű tehetségkutató műsorban tűnt fel.

„Az elmúlt években kissé visszafogódott a pályám. Mármint a nyilvános közönség előtt. Fesztiválra nem nagyon járok, viszont privát rendezvényekre annál inkább. De ez nyilván annak is köszönhető, hogy több mint húsz éve csinálom ezt az egészet” - fogalmazott Ásós Attila, előadó.

Többek között előadta a Nélküled és a Megsárgult levél című dalokat is. Őt a Compact Disco zenekar követte a színpadon. Az együttes még 2008-ban alakult. 2012-ben pedig az Eurovíziós dalfesztiválon képviselték hazánkat. A délután folyamán legismertebb szerzeményeikkel szórakoztatták a közönséget.

„A romantikus dalok mindig visznek mindent természetesen. Tőlünk sosem álltak távol a romantikus dallamok. Ez valahogy az embereket mindig megérinti, úgyhogy ezek mindig működtek” - emelte ki Walkó Csaba, a Compact Disco énekese.

A nap utolsó fellépője pedig DJ Deka volt, aki leginkább retró slágerekkel szolgált az érdeklődőknek. A következő nagyobb esemény az Ifjúsági Parkban a kétnapos Hétvölgy Fesztivál lesz május 27-én és 28-án, amikor színes, családi és kulturális programok, koncertek garantálják a jó fesztiválhangulatot. Május 29-én pedig az apróságoknak kedveskednek majd gyereknap alkalmából.

Galéria>>

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza
 

Hírek

Vándorkiállítás Ózdon – 30 éve szabadon címmel nyitották meg a Terror Háza Múzeum időszaki kiállítását városunkbanHarminc éve szabadon címmel nyílt vándorkiállítás a...

Éremeső az ózdi Erica C. táncosainakIdén Balatonfüreden került megrendezésre a 4 napos Látványt&aa...

Különleges sakkverseny az OlvasóbanAlmási Zoltán sakknagymester tartott szimultánt az Olvasóban. Az Ó...

Polgárvédelem, légiriadó és kohászat – A „Múzeum más fókuszban” elnevezést kapta a péntek esti eseménysorozatMúzeum más fókuszban. Ezt a címet viselte a pénteki Múzeum...

Ének, tánc és rajz – lezajlott az ózdi tehetségkutató döntőjeMegtartották a „Kiscsillag születik az ózdi járásban” e...

Vizsga, évzáró, tánc – Lezárták az idei évet az Erica C. Dance School & Company diákjaiVizsgabemutatót tartottak az Erica C. Dance School & Company diákjai. A tané...

Mondakör és címer rajzolás – Hittantáborosok látogattak el az Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti EmlékparkbaSzent István koronázásáról tekintettek meg dokumentumfilmet, majd...

Mondakör és címer rajzolás – Hittantáborosok látogattak el az Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékparkba...

Első prózai darabját, a Portugál című tragikomédiát mutatta be az ÓMI Zenés színház az OlvasóbanA Portugál című tragikomédiát mutatták be az Olvasó sz&iac...

A múzeumban – Pünkösdi királyt és királylányt is választottak a múzeumbanPünkösdhöz kapcsolódó foglalkozást rendeztek a gyerekeknek az &O...