Nemzedékek Találkozója

Különböző generációk ünnepeltek együtt az Olvasóban. A Nemzedékek Találkozóját már második alkalommal rendezte meg Ózd. A tizenöt éves hagyományra visszatekintő program célja a kikapcsolódás mellett az volt, hogy a fiatalok és az idősek ne szigetelődjenek el egymástól.

50_0_300.jpg 

Harmincöt produkció, több mint kétszáz fellépő, minden korosztályból- ez a program várta az érdeklődőket szombaton az Ózdi Művelődési Intézmények Olvasójában. A B.-A.-Z. Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetsége immár tizenötödik éve rendezi meg a Nemzedékek Találkozóját, mindig más-más városban. A cél azonban nem pusztán a kikapcsolódás és a bemutatkozás.

„Hogy fellépési lehetőséget biztosítsunk a nyugdíjasok számára, hogy megmutassák tudásukat, és a tehetséget, ami bennünk lappang, másrészt pedig szeretnénk, hogy ha a nemzedékek közötti átjárhatóság, a kapcsolatok erősödnének" - mondta Teszárovics Miklós, a B.-A.-Z. Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetségének elnöke.

A rendezvényt Janiczak Dávid nyitotta meg. A polgármester megtiszteltetésként értékelte, hogy idén Ózdon tartják a Nemzedékek Találkozóját, hiszen szerinte nagyon fontos, hogy a különböző korosztályok ne szigetelődjenek el egymástól.

„Régen, tudjuk nagyon jól, hogy több generáció együtt élt egy háztartásban is. Ma pedig azt látjuk, hogy az unokák élnek ketten egy négyszobás lakásban, a szülők élnek megint máshol egy házban, a nagyszülők megint máshol, és így sokkal nehezebb segíteni is egymáson, de ami talán még nagyobb probléma, az pedig az, hogy a nemzedékek nem ismerik meg egymást" - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A találkozóra a környező településekről is sok társaság érkezett. A miskolci Szépkorúak Barátságkör Egyesülete már hat éve működik, és a rendszeres fellépések mellett aktív társasági életet is élnek a nyugdíjasok.

„Hetven klubtagunk van, minden héten a klubtagokkal találkozunk. Kulturális műsoraink vannak, egészségügyi, és egészségmegőrző előadásaink, ahol meghívott előadóink vannak. A klubtagjaink ezt nagyon igénylik. Ezen kívül minden hónapban kirándulunk a Bükkben" - nyilatkozta Pekár Györgyné, a miskolci Szépkorúak Barátságkör Egyesületének elnöke.

A Nemzedékek Találkozóját már másodszor rendezték meg Ózdon. A szervezésben nagy szerepet vállalt az Ózdi Művelődési Intézmények mellett a város nyugdíjas klubja is.

„A Nemzedékek Találkozójának a legelső célja, mint ahogy a nevében is benne van, hogy a nemzedékek összefogjanak. Hogy ismerjük meg egymás tevékenységét, kerüljünk egymáshoz közelebb, és főleg az, hogy találkozzunk, kellemes időt töltsünk el egymással" - mondta Bellér Lászlóné, az Ózdi Nyugdíjas Klub elnöke.

Az egész napos rendezvényen nem versenyeztek egymással a produkciók. A cél egymás megismerése, és a beszélgetések, találkozások által a korosztályok közötti kapcsolatok megerősítése volt.

 

Forrás: ozd.hu >>>

További fotók az eseményről a GALÉRIÁBAN ITT >>>

Twitter
Vissza