HÉTVÖLGY FESZTIVÁL

Első alkalommal szórakozhattak az ózdiak a Hét Völgy Fesztiválon. Az új kezdeményezés célja az volt, hogy teret nyújtson a helyi szellemi, tárgyi és kulturális értékek képviselőinek bemutatásának. Az Ifjúsági Parkban a térségben élő kézművesek és őstermelők kínálták portékáikat, a szabadtéri színpadon pedig egymást váltották a helyi tehetségek és a vendégelőadók.

A Hét Völgy értékeivel találkozhattak mindazok, akik szombaton kilátogattak az Ifjúsági Parkba. Ezen a napon minden a köztünk élő tehetségekről és az általuk létrehozott alkotásokról szólt. A fesztivál egyik érdekességét a helyi illetve térségi kézművesek és őstermelők vásárral egybekötött kiállítása adta. Több mint 30 kiállító vonultatta fel az érdeklődők számára a kézműves mesterségek széles skáláját. A sátrakban fa, textil és dekorációs termékekkel, házi készítésű használati tárgyakkal, egyedi alkotású ékszerekkel és játékokkal, hagyományos ételekkel, italokkal és egyéb portékákkal találkozhatott a közönség.

„Nagyon jó dolognak tartom, hogy a város ilyet rendez, hiszen a vállalkozók és a kézművesek bemutathatják a termékeiket és főleg így, hogy ingyenes, mert nagyon sok rendezvénnyel az a baj, hogy helypénzt kérnek a kiállítóktól. Szétnéztem, és színvonalon felüli a kiállítóknak a termékei és az egész rendezvény” - nyilatkozta Szabó István, kiállító, japánfürj tenyésztő.

„Szerintem nagyon jó ötlet. Mindenkinek ki kell próbálnia magát és meg kell tudni ezt mutatni valahol” - mondta Petik Katalin.

A színpadon déltől éjszakába nyúlóan váltották egymást az előadók. Helyi együttesek, tánc csoportok adták elő produkcióikat és az ismertebb formációk mellett ritkábban látott műsorszámokkal is találkozhatott a közönség.

A Hét Völgy Fesztivál beváltotta az ötletgazdák és a szervezők reményét.  A programokra kilátogató Janiczak Dávid polgármester elmondta, hogy az új rendezvény jól bizonyított, hiszen nem kell messzire menni, ha tehetségről, kreativitásról van szó, és ha az érték helyben is beszerezhető.

„Természetesen lesz folytatás és bízunk benne, hogy évről évre többen látogatnak majd ki és nemcsak a hét völgy térségéből, hanem országos szinten is” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A fesztivál szervezői kiegészítő programokkal is gondoskodtak a közönség szórakoztatásáról. Az elismerés jeléül több kategóriában is díjakkal jutalmazták a kiállítók munkáját. Így talált gazdára a kézműves szakmai illetve a gasztronómiai díj, de hasonlóképpen értékelték a legkreatívabbnak ítélt vagy éppen a közönségtől legtöbb szavazatot kapott standot is.

Sokan voltak kíváncsiak a fesztivál egyik sztárvendégére Fehérvári Gábor Alfrédre, azaz Freddie-re, aki nemrégiben hazánkat képviselte az Eurovíziós Dalfesztiválon. A fiatal énekes legismertebb dalait hozta el az ózdiaknak.

 

 

Fotók az eseményről itt

Forrás: ozd.hu

Twitter
Vissza