Sport és Média II.

Másodszor is több százan voltak kíváncsiak az Ózdi Szabadegyetem Sport és Média című előadására az Olvasóban. A közel 120 perces beszélgetést videóbejátszások színesítették, amelyek a meghívott vendégek sportolói pályafutását és televíziós munkáját mutatták be. Az este zárásaként közös fényképek elkészítésére és az autogramok begyűjtésére is lehetőség nyílt.

Sport és Média címmel ez év februárjában szerveztek először előadást az Ózdi Szabadegyetemen. Akkor a meghívott vendégek életútját ismerhették meg az érdeklődők, most pedig a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság és a riói olimpia volt a legfőbb beszédtéma. A köztévé riportere, Berkesi Judit mindkét sporteseményen dolgozott ebben az esztendőben, ahogy fogalmazott: egy álma vált valóra ezen a nyáron.

„A mi munkánk sikeressége nagyban függ a magyar sportolók, a magyar csapatok sikerétől, hiszen egy győzelem után mi is jobb hangulatú beszélgetéseket tudunk velük folytatni, mint amikor vesztesen hagyják el a pályát. A futball EB egy nagy eufória volt, a férfi vízilabda válogatott olimpiai szereplése viszont nem úgy sikerült, ahogy azt Benedek Tiborék tervezték és az utolsó két mérkőzésüket már igen furcsa hangulatban játszották le” - mondta Berkesi Judit, az M4 Sport riportere.

Erdei Zsolt a magyar és a nemzetközi, elsősorban a németországi sajtó működését is megismerhette aktív pályafutása során. Madár ma már a kamera másik oldalán áll, egy küzdősport magazin készítésében vesz részt a köztévénél.

„Én ezt soha nem tanultam, nemrég csöppentem bele ebbe a világba. Meg kell mondjam, sokkal nehezebb dolog riporterként kérdezni, mint riportalanyként válaszolni. De ahogy az élet minden területén, úgy itt is próbálok maximálisan helyt állni” - nyilatkozta Erdei „Madár" Zsolt, egykori világbajnok ökölvívó.

A Hooligans zenekar frontembere, Ördög „Csipa” Tibor amatőr sportolói élményeiről beszélt az este során, Nyilasi Tibor viszont azt a 35 évvel ezelőtti mérkőzést is felelevenítette, amikor a Ferencváros játékosaként 4-4-es döntetlent játszott a Városi Stadionban az Ózdi Kohász ellen. A ma is a Magyar Labdarúgó Szövetség alkalmazásában álló szakember mindezek mellett a válogatott és a média kapcsolatáról is beszélt.

„Amikor Dárdai Pál megérkezett a válogatotthoz, akkor ezen a területen is újdonságot hozott. Az újságírók először furán néztek a Palira, de aztán látták, hogy amit mond, azt komolyan gondolja és az tényleg működik is. Összeállt egy nagy nemzeti egység és jó lenne, ha ez sokáig meg is maradna és a csapat a következő mérkőzéseken is olyan jó teljesítményt nyújtana, mint tette azt Franciaországban” - fogalmazott Nyilasi Tibor, egykori válogatott labdarúgó.

A Sport és Média II. címet viselő előadásról a jótékonyság sem hiányzott. A februárban meghirdetett futball labdára Eke István adta a legmagasabb tétet, így ő vihette haza a játékszert. Dancsok Tamás és Vincze Ottó főszervezők most egy olyan Ózd címerével ellátott zászlót bocsájtott árverésre, amelyet a riói olimpián szereplő magyar sportolók mellett az est vendégei is aláírtak. Erre 2017 januárjáig lehet licitálni.

 

Fotók az eseményről: itt.

Forrás: www.ozd.hu

Twitter Share on Google+
Vissza