Polgármesteri évértékelés

Második alkalommal tartott évértékelőt Janiczak Dávid. Az elmúlt időszak eredményei, kihívásai mellett a jövőbeni terveket is felvázolta városunk polgármestere. Beszámolójában hat témakört érintett, amelyet három blokkban mutatott be. A nyilvános program része annak a meghonosított új politikai kultúrának, amelynek célja a lakosság rendszeres tájékoztatása. A szélesebb közönség elérése érdekében a városvezető közösségi oldalán, élőben volt követhető az előadás.

Az évértékelőről sokan azt gondolják, hogy a polgármester értékeli az évet. Ebben az esetben, ez nem így történik. Önök lesznek azok majd, akik az elmúlt esztendőt értékelik. Ózd város polgármestereként mindössze azt igyekszem elmondani, ami az elmúlt évben történt Ózd városában" - ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg az Olvasó Színháztermében városunk polgármestere a valamivel, több mint hatvan perces rendezvényt. A témákat rövid videó összeállítások vezették be.

89_0_300.jpg

Az első blokk a közösség erejét, az emberi kapcsolatok fontosságát, a város és a helyiek együttműködését mutatta be. Janiczak Dávid beszédében kiemelte a rendészeti szervek összefogásának jelentőségét, az illegális áramvételezés visszaszorítását és kitért a Hétes telep program alakulására is. A közbiztonságot érintve a bűncselekmények számának csökkenéséről is beszámolt. Külön fejezetben foglalkozott azzal, hogyan igyekeztek élhetőbbé tenni Ózdot, illetve a városi sportélet sokszínűségét is mérleg alá vonta. Ebben a részben többek között a közterületek rendben tartása volt a téma, valamint az utak és járdák felújítása mellett kiemelte az akadálymentesítés szerepét is. Zárásként az értékteremtésre és annak lehetőségeire is figyelmet fordított előadásában. A megvalósult fejlesztéseket követően felvázolta a jövőbeli célokat is. A polgármester szerint a város legfontosabb feladata a fiatalok helyben tartása.

„A kiszámítható jövőben az a legfontosabb, hogy legyen kinek jövőt építeni. A város megtartó képességét kell növelni. Ami rajtunk áll, azt próbáljuk megtenni, természetesen országosan lenne szükség változásokra. Most már egyre többet beszélnek a béremelésekről, hiszen ha mindent lecsupaszítunk egyértelmű, hogy mi a legfőbb probléma: éhbérért, kevesen tudnak jövőt tervezni” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

Az előadást követően Janiczak Dávid állófogadásra is várta a meghívott vendégeket, akikkel kötetlenebb formában is beszélgetett. Az évértékelőt teljes egészében az Ózdi Városi Televízió november 14-én, hétfőn este 19 óra 20 perctől tűzi műsorára.

 

 

Forrás: ozd.hu

Twitter
Vissza