Színház a kicsiknek

Rigócsőr király meséje elevenedett meg az Olvasó színpadán. Az óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló bérletes előadássorozat keretében a Nektár Színház művészei vitték színre a Grimm testvérek klasszikus történetét. A társulat már több alkalommal is járt városunkban, vetített hátteres előadásuk ezúttal is sikert aratott a gyerekek körében.

Több száz ózdi gyerek számára jelentett ma kellemes kikapcsolódást a Nektár Színház társulatának színpadi játéka. Rigócsőr király meséje az igazi értékekről szólt, vagyis arról, hogyan találhatjuk meg az ehhez vezető utat. Persze nem könnyű a dolga annak, aki a világ legválogatósabb királylányának próbálja elnyerni a kezét. Rigócsőr király nem éppen a legdélcegebb dalia, mégsem adja fel. A gőgös királylány a koldusruhába bújt király felesége lesz, aki mellett szép lassan ráébred arra, hogy a boldogságért meg kell dolgozni, és meg is kell becsülni azt. A Rigócsőr király című mese üzenete örök érvényű, éppen ezért is esett a társulat választása erre a darabra.

„Ebben olyan értékeket tudunk felmutatni és a gyerekek elé tárni, amelyeket mi magunk is fontosnak tartunk, akár a felnőttek esetében is. Nem a külsőség alapján kell valakit megítélni, és az is fontos, hogy a külső változás, milyen belső változásokat tud elindítani valakiben” - mondta Borbély Viktória, színész.

A Rigócsőr király a 11. volt a társulat által eddig színre vitt mesék sorában. Az előadás során használt vetített hátteres megoldás szinte már a Nektár Színház védjegyévé vált. Szép magyar nyelvezettel, kevés színpadi kellékkel, ugyanakkor díszes jelmezekkel dolgozik ez a maroknyi csapat. A társulat a klasszikus színházi értékeket tartja szem előtt, és igyekszik is ezt közvetíteni. Egyfajta küldetésnek tekintik, hogy meséikkel eljussanak minél több gyerekhez.

„Ez egy gyönyörű színház. Rengeteget járunk vidékre, szinte az ország minden szegletében voltunk már és az ózdi színház abszolút az elsők között van. A gyerekek is rendkívül fogékonyak, érezni, hogy színházhoz szoktatott közönségről van szó” - fogalmazott Vincze Katalin, színész.

Délelőtt az óvodások, kora délután pedig a kisiskolások láthatták a mesejátékot az Olvasóban. A bérletes gyermekszínházi sorozat legközelebbi előadása tavasszal lesz, amikor is egy újabb Grimm mesét, Jancsi és Juliska történetét tekinthetik meg a gyerekek.

 

Fotók az eseményről: itt.

 

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza