Szabadegyetem Sport és Média III.

Harmadszor szerveztek Sport és Média címmel előadást az Ózdi Szabadegyetemen. Az érdeklődők ezúttal egy olimpiai bajnok birkózóval, egy profi világbajnok ökölvívóval, egy Jászai Mari-díjas színművésszel és egy Prima Primissima díjas sportriporterrel találkozhattak. A vendégek meséltek életútjukról, a pályafutásuk alatt elért sikerekről és nehézségekről, valamint a kulisszák mögött történt tréfás sztorikat is felelevenítették.

Ezúttal is közel 400 nézőt vonzott az Ózdi Szabadegyetem címet viselő programsorozat Sport és Média című előadása. Dancsok Tamás és Vincze Ottó ezúttal is olyan személyeket hívott meg városunkba, akiknek arcát és hangját nap mint nap láthatjuk, hallhatjuk az országos televíziócsatornák műsoraiban. A vendégek őszintén meséltek magánéletükről és pályafutásukról, valamint a médiához fűződő viszonyukról.

108_0_300.jpg

Hajdú B. István először járt Ózdon. A Prima Primissima díjas sportriporter nem unatkozott a 2016-os esztendőben, az év egyharmadát külföldön töltötte. Dolgozott a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon és a riói olimpián, közvetített számtalan Bajnokok Ligája futball mérkőzést, de hazai sporteseményekről is tudósított.

„A mi munkánk rengeteg felkészüléssel jár, de én nem szoktam panaszkodni és most sem tenném. Én ugyanis azon kevesek közé tartozom, akik azt csinálják, amit szeretnek. Ráadásul egy csomó olyan sporteseményen voltam, amiért mások fizetnek, hogy ott lehessenek, ellentétben velem, aki azért kapom a fizetésemet, hogy ott legyek” - nyilatkozta Hajdú B. István, sportriporter.

Kótai Mihály és Növényi Norbert aktív sportolói pályafutásukról és az azt követő időszakról is mesélt. Az egykori profi világbajnok bokszoló fogorvos tanulóként szerzett élményével nevettette meg a nagyközönséget, az olimpiai bajnok birkózó pedig a Gór Nagy Mária Színitanodában megtanuló nyelvtörővel kápráztatott el mindenkit.

A Jászai Mari-díjas Nemcsák Károly szerint a színészetben és a sportban közös pont, hogy a sikerért keményen kell dolgozni, a megfelelő pillanatban pedig a kellő koncentrációra is szüksége van az embernek. A József Attila Színház igazgatója 30 éve a labdarúgó színész válogatott csapatkapitánya, de baráti társaságában számos más sportágat kedvelő személy is megtalálható.

„Valahogy a foci került hozzám a legközelebb, de atléta, öttusázó barátom is van. Úgy gondolom, hogy teljesem mindegy, hogy valaki milyen sportot űz, a sportolók egy nagy családot alkotnak” - fogalmazott Nemcsák Károly, színművész.

A Sport és Média III előadás végén az Ózdi Művelődési Intézmények igazgatója is színpadra lépett. Pappné Szalka Magdolna most adta át Vincze Ottónak a Magyar Kultúra Napja alkalmából, a kultúra támogatásáért odaítélt díjat. Az Ózdi Szabadegyetem 2017 februárjában tovább folytatódik. A következő alkalommal Bogár László és Boros Imre közgazdászok, valamint Bayer Zsolt újságíró lesz a vendég az Olvasóban.

 

Fotók az eseményről: itt.

 

 

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza