Gálá(n)s műsor

10 éves születésnapját gálaműsorral ünnepelte az ÓMI Zenés Színház. A telt házas, három felvonásos esten az egy évtized alatt már bemutatott produkciókból szemezgetett a társulat. Olyan fiatalok is színpadra léptek, akik ma már nem tagjai az együttesnek. A közel négy órás műsorban közreműködött a Szabad Szombat Táncegyüttes, a KIVISZI Színház, az élő zenéről pedig két zenekar is gondoskodott.

Az Olvasó színházterme adott otthont az ÓMI Zenés Színház az Első X. című JubileÓMI három felvonásos gálaműsorának. Az amatőr színészekből álló társulat a hetekben ünnepelte fennállásának tízéves évfordulóját, ennek apropóján egész estés műsort állítottak össze. A gálára az elmúlt tíz év sikereiből válogattak, amelyen felcsendült a könnyű zene, a musical és az operett is. A műsor elején a társulat tagjai egy közös dalt adtak elő, majd Béri László művészeti vezető, és négy alapítótag is köszöntötte a megjelenteket. A rendező beszélt a megalakulásról, a fiatal tagok pedig a kezdetekről, és az átélt sikereket is felelevenítették.

109_0_300.jpg

„Mindenki nagyon izgul, mindenki szeretné a legjobb formáját hozni. Ezalatt a tíz év alatt elért eredmények arra ösztönöztek bennünket, hogy egy színvonalas műsort készítsünk” - fogalmazott Béri László, rendező, művészeti vezető.

A társulat köszöntője után Bukovinszky Zsolt lépett a színpadra, aki azt est házigazda szerepét vállalta. Az első felvonásban a retro hangulaté volt a főszerep, amelyben az alapító tagok nagy része színpadra lépett. Az első felvonásban 19 ismert dal csendült fel, az előadók között ott volt a legfiatalabb is, aki örül annak, hogy befogadták a közösségbe.

„Nagyon jó érzés, nagyon szeretek itt lenni, olyan mint egy nagy család, mindenki kedves volt, befogadtak amikor idekerültem” - mondta Rási Zorka Panna.

Az énekesek között többen az alapításkor csatlakoztak Béri László társulatához. Mészáros-Varga Judit 2004-ben találkozott először a rendezővel, aztán a következő produkcióban már színpadon állt. Az egykori énekes erre az alkalomra Németországból érkezett haza, elmondása szerint több mint öt éve nem énekelt, és nem állt közönség előtt. Az alapító tag a második felvonásban a musical blokkban csillogtatta meg énektudását.

„Hat éve nem szerepelek színházi produkcióban, nem is énekelek azóta, ezért a helyzet most egy kicsit szokatlan. Nagyon jó érzéssel tölt el újra együtt lenni a többiekkel, és azt csinálni amit szeretek” - nyilatkozta Mészáros-Varga Judit, alapító tag.

A második felvonásban ismert musicalekből csendültek fel részletek. A közönség végig tapsolta, és együtt énekelte az ismert dalokat a társulat tagjaival. A fellépők közül Boza Bence elmondta, hogy közel hét évvel ezelőtt csatlakozott a csoporthoz, akkor még kamaszként máshogy látta a színpadi világot.

„Akkor még kissrác voltam, 11-12 éves. Akkor más varázsa volt ennek. Nagyszínpad, a többiekre felnéztem, igaz ez most sincs másképpen. Nagyon becsülöm a többieket és szeretem a munkamoráljukat” - fogalmazott Boza Bence, társulati tag.

A harmadik felvonás az operett műfajáról szólt, amely mindig is a legnagyobb sikereket hozta a társulatnak. Jelen volt az esten Szilágyi Gabriella és Czeglédi Ákos is, akik ma már az Operett Színház művészei. Itt volt kollégájuk, barátjuk Vanya Róbert színművész is, aki a tervek szerint a jövőben is közreműködője lesz majd az ÓMI Zenész Színház produkcióinak. A fináléban mindenki a színpadra lépett, a megérdemelt vastapsot követően pedig tűzijáték koronázta meg a születésnapot.

 

Fotók az eseményről: itt.

 

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza