Művészeti gála az Olvasóban

Kilencedik alkalommal mérték össze tudásukat a város és a meghívott települések nyugdíjas művészeti csoportjai.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Ózdi Művelődési Intézmények Olvasójában megtartott amatőr gálán az egyéni és csoportos produkciókat szakmai zsűri értékelte. A program most is, mint minden évben arra hívta fel a figyelmet, hogy idős korban is lehet aktív életet élni.

Kilencedik alkalommal köszöntötte a vendégeket és a szereplőket az Ózdi Nyugdíjas Klub elnöke az Olvasó színpadán. A közel egy évtizedes múltra visszatekintő Nyugdíjas Amatőr Gála iránt idén is nagy volt az érdeklődés, így sokan jelentkeztek a megmérettetésre.

Fürjes Pál polgármester szerint rendkívül fontos, hogy az időskor ne járjon tétlenséggel, és sokszor van arra példa, hogy időskorban találnak rá egy-egy művészeti ágra, tevékenységre.A polgármester örömét fejezte ki azért, mert mindig ismerős arcokat lát ezen a rendezvényen, majd a megnyitó beszédet követően kezdetét vette a verseny.

Elsőként a verseny állandó szereplői, a Füredi-házaspár lépett színpadra. A produkciók között volt fuvolaszóló, népdal, és volt olyan is, aki saját versével indult el. A szakmai zsűri az előadások közben értékelt és pontozott. A versenyzők közül többen már rutinos indulók voltak, akik számára minden évben nagy élmény a megmérettetés.

Az amatőr gálán nemcsak Ózdon és a környéken élők, hanem távolabbi vendégek is felléptek. A Jóbarátok Nyugdíjas Egyesület például Csórról érkezett. Bukovinai és kiskuhalasi népdalokkal, felvidéki népdalcsokorral, valamint katona-és bordalokkal is készültek az idősek.

A programot színesítette az Ózdi Szarkaláb Néptánccsoport, és  fellépett a Szív Klub énekkara is. A rendezvényen a versenyzők fő célja idén sem a győzelem volt, hanem hogy egy felhőtlen délután során népszerűsítsék az aktív időskort.

/forrás: ozd.hu/

Fotók az eseményről ITT>>

Twitter Share on Google+
Vissza