Irodalmi Dalszínház

Telt házas előadás a Pincepódiumon. Újabb verses, irodalmi jellegű összeállítással jelentkezett az ismert szerzőpáros. Szaka Attila és Vámos Fruzsina egy olyan produkcióval állt színpadra, amelyben különleges versekben elbeszélt történet, és érzelemdús daljáték is szerepelt. Az est különlegességét az adta, hogy az alkalmon egy vendégművész is csatlakozott a duóhoz.

„Hogy meghallják tőlünk két lépésre is!”- címmel verses, irodalmi dalszínházzal jelentkezett Szaka Attila és Vámos Fruzsina, aminek a mottója: Ami volt újra megtörténhet! Az estet Béri László nyitotta meg, bevezetőjében egyenként beszélt a fellépőkről, és felvázolta a két részből álló előadás főbb momentumait. Szaka Attila a műsor kitalálója úgy fogalmazott, hogy nem volt nehéz a prózarészleteket összeválogatni a dalokkal. A produkcióban visszaköszönt a fiatal kor, és a kamasz problémák.

123_0_300.jpg

„Hogy meghallják tőlünk két lépésre is!”- Ez egy fiatal lánynak a lelki vívódását, a kamasz kor végének az útkeresését írja le, ami a mai világban minden fiatalt megérint. Nagyon nehezen találnak választ a kérdéseikre. Ez a lelki vívódás jelenik meg a színpadon a versekben, a prózarészletekben amikor a fiatal lány saját magával, lelkiismeretével beszélget” - fogalmazott Szaka Attila, előadó.

Az előadásban hazai és külföldi alternatív dalok vegyültek a magyar költők kevésbé ismert verseivel: Radnóti, Pilinszky, Faludy, Szabó Lőrinc és Csillag István irodalomtörténész Úton...című kötetének mondanivalójával. Vámos Fruzsina azt mondta, hogy nagyon szereti ezt a műfajt, és hogy a fiatalokkal az ilyen előadásokon keresztül lehet megszerettetni a verseket is.

„Azt veszem észre a mai fiatalokon, hogy az irodalom után csak abban az esetben érdeklődnek, ha valamiféle fiatalos, lendületes kóstolót kapnak belőle, és ez pont ez. Mint pedagógus úgy tudok beszélni, ha valamivel megfogod őket, akkor onnantól kezdve nyert ügyed van és szárnyalhat az irodalom” - nyilatkozta Vámos Fruzsina, előadó, pedagógus.

A szerzőpáros hozzátette, hogy újdonságnak szánták azt, hogy vendégművészként Rási Zorka Pannát hívták előadónak. Tehetséges énekesnek tartják, és azt szerették volna, ha ebben a formában is megmutathatta volna tudását.

„Az egész műsor második felvonásában veszek majd részt. Öt dalban fogok szerepelni, két szóló belőle amit énekelek. Az egyik az a Szedertől a Reggeli dal, a másik meg Bogitól a Parfüm. Amiben közösen énekelek az az Árnyékok című dal a Magashegyi Underground, és a Jelbeszéd Koncz Zsuzsától, végül a Helló-Belló” - mondta Rási Zorka Panna, énekes.

Az első felvonás szerkesztett műsor volt, amely háromnegyed órás prózai szöveggel és ismert dalokkal volt megfűszerezve. A második részben lépett a színpadra a vendégművész, aki előbb önállóan adott elő dalokat, majd közösen is énekeltek. A telt házas előadás vastapssal ért véget, ahol minden korosztály megtalálta a számára leginkább tetsző részt.

 

Képek az eseményről: itt.

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza