Városi pedagógusnap

Több mint hetven elismerést adtak át a városi pedagógusnap alkalmából az ózdi és kistérségi tanítóknak, tanároknak és óvodapedagógusoknak. Az Olvasóban megrendezett ünnepségen emlékéremmel köszöntötték a nyugdíjba vonulókat, díszoklevelet vehettek át a diplomájukat legrégebben megszerzők, és példamutató munkájukért díjazták az aktív vezetőket, pedagógusokat is.

Az Újváros Téri Általános Iskola tornászainak műsora nyitotta meg a városi pedagógusnapi ünnepséget, majd az óvodások és a diákok produkciója következett. A színházterem sorai csaknem teljesen megteltek a jeles alkalomból, a tankerület, a város és a járás önkormányzati, egyházi, illetve állami fenntartású köznevelési intézményeinek képviselői voltak jelen. Elsőként Riz Gábor országgyűlési képviselő fogalmazta meg ünnepi gondolatait. Felidézte régi tanárai emlékét, saját pedagógusi pályafutását és a szakma szépségeit, nehézségeit.

„Egyén és közösség összekötődik ezen a pályán. Az ember magányos, amikor kiáll a katedrára, egyedül van a tudásával, felkészültségével, becsületességével és mindazzal, amit papír formájában magával visz. De közösségben van, mert vele van a gyerekközösség, amely lesi minden pillanatát” - fogalmazott beszédében Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

Janiczak Dávid polgármester ünnepi szavaiban köszönetet mondott mindazoknak, akik a jövő nemzedékének oktatására, nevelésére tették fel életüket, és a pedagógusi pályát választották hivatásul.

„Erkölcsöt, példát, segítő kezet nyújt egy gondoskodó pedagógus azoknak a diákoknak, akikkel kapcsolatba kerül. Nemcsak a tudást és a tanulás szeretetét adják át nekik, hanem egy kicsit önmagukból is valamit. Önmaguk eredetiségét, egyediségét is, amit majd a diák magával hordoz egész élete során, és befolyásolja a pályaválasztásban is” - mondta ünnepi köszöntőjében Janiczak Dávid, polgármester.

Az ünnepségen elismerték azoknak a pedagógusoknak a munkáját, akik évtizedek óta magas színvonalon, eredményesen és lelkiismeretesen végzik tevékenységüket. Először az aktív pedagógusi pályától búcsúzókat köszöntötték, ők Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehettek át. Azokat is az Olvasó színpadára szólították, akik 65, 60 illetve 50 évvel ezelőtt szerezték meg diplomájukat. Ők Vas, Gyémánt és Arany Díszoklevélben részesültek. A tankerület és az önkormányzati fenntartásban működő intézmények óvodapedagógusait is díjazták, csakúgy mint a város területén működő egyéb közoktatási, köznevelési intézmények kiemelt képviselőit.

 

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza