Augusztus 20-i ünnepség

Államalapításunk ünnepén városunk számos programot kínált az érdeklődőknek. A hagyományos kenyérszentelés után helyi művészek és sztárfellépők is megcsillogtatták tudásukat a színpadon. A program zárásaként idén is látványos tűzijáték szórakoztatta a nézőket.

A programsorozat a kora délutáni órákban helyi produkciókkal indult. Ekkor színpadra lépett a Szarkaláb Néptánccsoport és a Füredi házaspár, ezenkívül a Domaházi Pávakör is bemutatta saját koreográfiáját. A népi blokk utolsó fellépője a Szabad Szombat Táncegyüttes volt, akik dunántúli és szatmári táncokkal kápráztatták el a közönséget.

158_0_300.jpg

A hagyományos kenyérszentelés után Csordás Tibor a Fiesta együttes volt tagja latinos dallamokat vitt a színpadra. Elmondta, hogy most szeptember végén szeretné kiadni első szólólemezét, és jelenleg ennek a stúdiómunkálatai zajlanak. Ekkorra már igen szép számú nézősereg gyűlt össze a színpad előtti részen.

„Szuperül éreztem magam, azért én már jártam Ózdon többször. Igazából mindenki félt egy kicsit, hogy mi lesz az időjárással, de szerencsére van nekem a Jött veled a nyár című dalom, és azzal meg is oldottam az egészet. Komolyra fordítva a szót. szuper volt és aranyos mindenki, úgyhogy nagyon jól éreztem magam” - nyilatkozta Csordás Tibor, énekes.

A latin dallamok után mindenki nagyon várta Wolf Kati fellépést. Ekkor még az időjárás is tartotta magát, csak a koncert után kezdett el komolyabban esni az eső. Az Eurovíziót megjárt énekesnőnk fellépését rengeteg ember követte figyelemmel, és néhányan még az éneklésbe is becsatlakoztak. Az előadóművész elmondta nagyon örül neki, hogy ennyien meghallgatták ebben a hideg esős időben, és arról is beszélt mivel tölti jelenleg mindennapjait.

„Most már hagyomány az, hogy minden év vége felé csinálok egy nagykoncertet, ami kicsit összegzése az évnek, erre mindig megpróbálunk kitalálni valami újdonságot. Tavaly egy vonószenekaros koncertet csináltam, és idén is lesz, sajnos csak Budapesten, de jó volna hogyha a jövőben ennek lenne egy-két vidéki állomása is. Tehát egy nagy kórussal kiegészülve adok egy nagykoncertet. Azt már nagyon várom, ezen mi ilyenkor már régen dolgozunk, szóval mennek a munkálatok” - mondta Wolf Kati, énekes.

Az események nem álltak meg, hisz az Erica C. Dance School Ózdi Csoportja rengeteg látnivalót biztosított azoknak, akik kint maradtak az eső ellenére. Több koreográfiát is bemutattak, ezzel is színesítve a programokat. A tánccsoport fellépése után az ÓMI Zenés Színház öttagú színpadi produkciója szórakoztatta a nézőket. Ők ismert dalokat adtak elő saját feldolgozásban.

Az estét a Happy Gang fellépése zárta. A három fenegyerek a saját dalaikon túl számos ismert dallam feldolgozását is színpadra vitte. Műsorukat felfújható látványelemek is színesítették. A közönség a rossz idő ellenére kitartott, és végigtapsolta a produkciót. Közvetlenül a színpadi attrakció után minden elsötétült, és kezdetét vehette az ünnepi tűzijáték.

 

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza