Elindul a BringázÓzd projekt!

EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT

2018. szeptember 16-22.

Elindul a BringázÓzd projekt!

Az EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT minden évben szeptember 16-22 között kerül megrendezésre és lehetőséget kínál a városok és nagyvárosok számára, hogy fenntartható közlekedési alternatívákat próbáljanak ki. Azzal, hogy fenntartható közlekedési módozatok választására – pl. gyalogos közlekedésre és kerékpározásra – biztatjuk az embereket, csökkenthetjük a szén-dioxid kibocsátást, javíthatjuk a levegő minőségét, valamint az élet és munka szempontjából kellemesebbé varázsolhatjuk városi területeinket. Eddig a 2017-es EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT bizonyult a legsikeresebbnek, melyben több mint 2.500 város és nagyváros vett részt.

BringázÓzd projekt!

Az idei EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT-nek Ózdon fontos aktualitása van. Elindul a város kerékpárút hálózatának kiépítése, a BringázÓzd projekt.

A városnak még nincs szervezett kerékpárforgalmi hálózata a jelentős lakossági, közlekedési célú kerékpárhasználat ellenére. Így magas a konfliktus- és baleseti kockázat és sok ponton akadályozott a kerékpárosok mozgása. Ezért döntött úgy a városvezetés, hogy más fontos közlekedési beruházásokkal együtt nagy hangsúlyt fektet a kerékpározás feltételeinek javítására.

Ózd Város Önkormányzata és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által alkotott konzorcium a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 3.1.1-15 Fenntartható települési közlekedésfejlesztés konstrukcióra nyújtott be pályázatot. A TOP-3.1.1-15-BO1-2016-00021 számú és "Kerékpárutak és egyéb közlekedésfejlesztési beruházások Ózd városában" című projekt 440 millió Ft támogatásban részesült 100% támogatásintenzitás mellett.

Janiczak Dávid polgármester úr, az Önkormányzat és a Városi Művelődési Központ dolgozói pénteken, szeptember 21-én 13:00-tól kerékpáros felvonulásra invitálják az érdeklődőket. A felnőttek és gyermekek számára is érdekes és hasznos programokon túl a BringázÓzd projektről is fontos részleteket tudhatunk meg az eseményen.

BringázÓzd projekt!

A MOBILITÁSI NAP (2018. szeptember 21) programja:

12:45

  • Gyülekező a Városháza előtt

13:00

  • Kerékpáros felvonulás az Ózdi Kerékpáros Egyesület vezetésével

           Érkezés az ÓMI „Olvasó” parkolójába

13:15

  • Díjazások és KRESZ totó eredményhirdetés
  • Ügyességi verseny a kerékpáros akadálypályán az Ózd Városi Rendőrkapitányság vezetésével
  • Az első 100 érkező vendégünk néhány pizzaszeletere

A város vezetése várja családok, osztályok, felnőttek és gyermekek részvételét! Aki tud, kerékpárral jöjjön!

Twitter
Vissza