Sakkverseny

SAKK: CSÚCSNEVEZÉS AZ ÖTÖDIK ÓZDOPEN NYÍLT VERSENYEN

241_0.jpg

Június 2-án, vasárnap rendezte meg az Ózdi Sakk Sportegyesület az ÓMI Városi Művelődési Központban az V. Ózdopen-t, a már hagyományosnak mondható nyílt sakk versenyét.

Reggel 8 órától már folyamatosan gyülekeztek a versenyre már benevezett sakkozók, illetve a nevezni a helyszínen akarók. Végül összesen 47 versenyző ült az asztalokhoz. Érkeztek rajthoz állók a Felvidékről, Miskolcról, Berentéről, Egerből, Edelényből, Szerencsről, Mezőkövesdről, Sajószentpéterről, Salgótarjánból, Putnokról – köztük négyen FIDE- mesteri címmel is rendelkeznek. Az indulók közül hét főnek haladta meg az Élő-pontszáma a 2.000 pontot – ez is jelzi, hogy rangos versenyre lehetett számítani.

Galkó Tibor a BAZ Megyei Sakkszövetség főtitkára volt a verseny főbírója.

A nyílt versenyt Farkas Péter Barnabás, Ózd város alpolgármestere nyitotta meg.

A verseny rendezői a  benevezett sportolókat két csoportra osztották:  12 fő az ifjúsági korcsoportban, harmincöt részt vevő a nyílt versenyen irányította a bábukat.

A versenyt svájci rendszerben bonyolították le, az ifjúságiak 7, a felnőttek 9 fordulót teljesítettek a 2 X 15 perces játszmák során.

Nagyszerű, magas színvonalú összecsapások után az utolsó forduló utolsó perceiben dőlt el a győztes személye, illetve a helyezések sorsa.

A fiatalok korcsoportjában az edelényi György Balázs nyert 7 ponttal, a második Kollár Balázs (6 pont), a harmadik az ózdi Vincze Dominik (4,5 pont) lett. A legjobb eredményt elérő ózdi leány, Szabó-Rónai Rebeka a hetedik helyen végzett 3 ponttal.

Az V. ÓZDOPEN nyílt versenyt a miskolci Papp Levente nyerte. A FIDE- mester címet viselő sakkozó 8 pontot szerzett. A második és harmadik helyen is a mester címet már elnyert versenyző végzett: a miskolci Vanczák Tamás 7,5 ponttal ezüstérmet, az egri Kis Pál 6,5 ponttal bronzérmet szerezett.

A legjobb ózdi, Kiss Levente 5 ponttal a 10. helyen végzett, az ugyanennyi pontot gyűjtő Papp  Kristóf a 11. helyen, Cseh Miklós a 15. helyen, Gaál Miklós a 16. helyen végzett a holtversenyeket eldöntő Buchholz-számítás alapján.

41_0_t 41_1_t 41_2_t 41_3_t
41_4_t 41_5_t 41_6_t 41_7_t
41_8_t
Twitter
Vissza