Forgatási helyszín

Meglátogatta városunkat a Hazahúzó című műsor stábja. Ózdon forgatták a következő adást, amelyet körülbelül egy hónap múlva tekinthetünk majd meg. Az adás szerkesztője szerint a térség rengeteg látnivalóval bír, ami miatt tökéletes kirándulóhelynek számít.

Hazahúzó forgatás - Ózd 

2015-től forog a Hazahúzó című magazin. Számos kis faluban és városában jártak már, ám Ózdon ezidáig még nem. Szerették volna ezt a környéket is bemutatni olyan oldaláról, ahonnan kevesen ismerik. Az a céljuk ezzel, hogy országosan is bemutassák városunkat az embereknek. A műsor szerkesztője szerint Ózd nemcsak egy gyár város, hanem ettől sokkal több.

„Nagyon sok helyen jártam már az országban. De az utóbbi időben rá vagyok kattanva a Mátrára és a Bükkre. Szerintem ezek gyönyörű helyek, és talán annyira nem felfedezett, felkapott mint a Balaton, vagy Villány és környéke, a Tisza tó, ami az utóbbi években nagyon népszerű lett. Egy kicsit méltatlanul szerintem háttérbe van szorítva Ózd és környéke, vagy Miskolc is. Miskolc is egy csodaszép város, ott van mellette Miskolctapolca is. De Ózdra visszakanyarodva, ha itt körbenézünk, szerintem ez egy gyönyörű hely” - fogalmazott Kocsis Andrea, a Hazahúzó szerkesztő-riportere.

A Nemzeti Filmtörténeti Élménypark volt a kiinduló pont, ami miatt ide látogattak. Ezt követően kis segítséggel bejárták városunk szinte összes nevezetes intézményét. Többek között a Városi Strandfürdőt és a Nagyvölgyi Állatsimogatót is. Az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. intézményei közül elsőként az Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékparkot. Itt Darvayné Vincze Tímea múzeumpedagógus vezette körbe őket.

„Az iskolatörténeti teremben beszélgettünk az iskola és a múzeum múltjáról, hogy hogyan is került ide a múzeum. Arról, hogy mikortól indult ez az egész gyűjtő folyamat, és hogy hogyan teljesedett ki ebben az épületben” - emelte ki Darvayné Vincze Tímea, az Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark múzeumpedagógusa.

Ezt követően az ÓMÉK-Olvasóba átsétálva Fábián-Dobos Eszter mutatta meg nekik Ózd egyik leghíresebb intézményét. Itt készült vele egy interjú, ahol bemutatta többek között a színháztermet, az Adorján Lajos termet és a Mizerák István fotóiból készült állandó kiállítást is.

„Örültünk neki, mint minden olyan megkeresésnek, amivel a város hírnevét, és az épületek szépségét tudjuk továbbvinni országos szinten. Nagyon kedves volt a stáb, érdeklődők voltak” - nyilatkozta Fábián-Dobos Eszter, az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. művelődési ágazatvezetője.

Ugyanakkor több látnivaló kimaradt a sorból, mint például a Drótos-tető vagy a horgásztó, így a terv szerint visszatérnek majd. A városunkról készült adást pedig körülbelül egy hónap múlva láthatja a nagyközönség. A Hazahúzó stábjának barangolását az Ózdi Városi Televízió jövő heti Kaleidoszkóp című magazinjában tekinthetik meg bővebben.

Forrás: www.ozd.hu

További képek a forgatásról>>

Twitter
Vissza