Mondakör és címer rajzolás – Hittantáborosok látogattak el az Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékparkba

Szent István koronázásáról tekintettek meg dokumentumfilmet, majd címert is készíthettek a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai.

A II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvodában többnapos hittantáboron vehetnek részt a diákok. Ennek keretén belül az Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékparkban tettek látogatást tegnap, ahol először egy dokumentumfilmet néztek meg a fiatalok. A magyar mondakörből Szent István megkoronázásának történetét láthatták a gyerekek.

„A nyári ünnepkörökkel foglalkoztunk, nyári jeles napokról tanultunk, illetve konkrétabban az augusztusi napokról. Szent István király és az új kenyér ünnepével foglalkoztunk behatóbban. Illetve az összes szent életével, akik a nyári időszakban ünneplik az évfordulójukat valamilyen szempontból” - mondta Darvayné Vincze Tímea, az ÓMÉK-Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark múzeumpedagógusa.

A tanulók és a pedagógusok a reggeleiket a templomban kezdik a szentmisén, majd ezt követően az iskola udvarán különböző készségfejlesztő foglalkozásokat tartanak. A táborral az a céljuk, hogy népszerűsítsék a gyermekek körében a misén való részvételt.

„Úgy szerettük volna, hogy a gyerekek jobban ragaszkodjanak a vasárnapi szentmise járáshoz, hogy ne csak hétvégéken, hanem a nyár folyamán is jöjjenek. Hogy megszeressék a közösséget és hogy bekapcsolódjanak a keresztény vallásba” - nyilatkozta Veres Katalin, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda hitoktatója.

A gyermekek egyébként a Karitász jóvoltából reggelit ebédet és uzsonnát is kapnak. A szervezők igyekeznek változatos és színes programokat összeállítani nekik, amivel tartalmas időtöltést biztosíthatnak a diákoknak.

„Elmentünk három templomba. Nagyon jó volt. Úgy gondolom, hogy igazgató néniék is megtesznek értünk mindent, bármit” - emelte ki Nagy Nikolett, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulója.

„Az országnak a jelét rajzoltuk, majd felragasztottuk egy hurkapálcikára” - mondta Máté Bernadett Glória, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulója.

„Nagyon jól érzem magam. Úgy gondolom, hogy nagyon jók ezek a programok, amiket megszerveznek nekünk a tanár nénik” - fogalmazott Máté Zsanett, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulója.

Holnap, a programsorozat utolsó napján pedig a strandra látogatnak ki. A múzeumban egyébként egy saját szervezésű tábort is lebonyolítanak augusztus elején. Többek között gyógynövényekkel, erdei tájékozódással, életmóddal és csillagképekkel is foglalkozhatnak az érdeklődők. Sok érdekes, mára már elfeledett ismeretekkel gazdagodhatnak a jelentkezők.

53_0_t 53_1_t 53_2_t

Forrás: www.ozd.hu

 
 
 
 
Twitter
Vissza
 

Hírek

Minden egér szereti a sajtotDupla telt ház az ÓMI Zenés Színház gyermek előadásá...

Csendes lépés, végjátszma, matt. A Sakk Diákolimpia egyéni nyílt és amatőr vármegyei döntőjét rendezték az ÓMÉK-OlvasóbanAz ÓMÉK-Olvasó Adorján Lajos terme adott otthon a Sakk Diákolimpi...

Hogyan élnek tovább a régi, hagyományos praktikák, amelyeket eleink űztek? – folytatódik az Élő Néphagyomány programsorozat a múzeumbanA gyöngysor volt a központi téma a múzeum Élő Néphagyomá...

Megemlékezett a város az 1848/49-es hősökrőlAz 1848/49-es szabadságharc és forradalom hősei emléke előtt tisztelegtek &Oacu...

Zene nélkül mit érek én... – Cserháti Zsuzsa és Máté Péter emlékkoncert Ózdon az ÓMÉK-OlvasóbanCserháti Zsuzsa és Máté Péter emlékkoncertet tartottak az ...

Újabb telt házas színházi előadás az ÓMÉK-OlvasóbanÚjabb telt házas színházi előadást tartottak az ÓMÉ...

Viták és megoldások – Dányi Zoltán pár- és családterapeuta tartott előadást az ÓMÉK-OlvasóbanElőadást tartott Dányi Zoltán pár- és családterapeuta a H&...

Esküvő Expot szerveztek az ÓMÉK-OlvasóbanA Házasság Hetéhez igazodva Esküvő Expot szerveztek az ÓMÉK-...

Állva tapsolt a közönség az Abigél című musical bemutatójánHosszú vastapssal jutalmazta a közönség az ÓMI Zenés Szí...

Pörgős zene, fergeteges hangulat és még több tánc. Nyílt napot tartott az Erica C. Dance School & Company az ÓMÉK-OlvasóbanMegtartotta nyílt napját az Erica C. Dance School & Company az ÓMÉK-...