Humor és bonyodalom – Sajókazán játszotta a Mágnás Miskát az ÓMI Zenés Színház társulata

Újra előadta a Mágnás Miskát az ÓMI Zenés Színház. Ezúttal Sajókazán játszott a társulat. A humorral átszőtt komikus történet sok érdeklődőt vonzott.

Mágnás Miska 

Körülbelül két hónappal ezelőtt elkezdődtek a Mágnás Miska próbái, ugyanis az ÓMI Zenés Színház tegnap este Sajókazán adta elő a darabot. A társulat még a pandémia előtt játszotta utoljára ezt az előadást, így a szereplőknek fel kellett eleveníteniük a jeleneteket. Ez az operett 2017-ben került bele a repertoárjukba. Több városban is felléptek már vele, így nem újdonság, hogy komplett díszlettel kellett kitelepülniük a helyszínre.

„Nagyon nehéz a szervezési munka, a lebonyolítás, az utaztatás, a műszaki cikkeké is. Nehéz munka elvinni máshová. De az első szóra ugrott mindenki, amikor megtudták, hogy a Mágnást kell játszani, mindenki mondta, hogy menjünk. Mert imádják a Mágnást, a színházunkat is és imádják a színészetet” - hangsúlyozta Béri László, az ÓMI Zenés Színház rendezője.

A Mágnás Miska egy vidám, szórakoztató és komikus előadás, amit nagyon szeret a társulat. A vígjátékjátszás az egyik legnehezebb dolog egy színész életében.

A Korláthy család hallani sem akar arról, hogy a mérnök, Baracs Iván vegye el feleségül lányukat, Rollát. A humoros jelenetekkel átszőtt darabban a főszereplő lovászinast a mérnök beöltözteti és Eleméry grófként mutatja be nekik. Ezzel azt szeretné bebizonyítani, hogy nem a származás és a rang a fontos a szerelemben. A karaktert megformáló színművész úgy véli, hogy az ilyen szerepek adják meg a színészet sava borsát.

„Ez a színházművészet szépsége igazából, és ez az igazán nagy kihívás egy színész számára, hogy két szerepet játszik egy karakterként, hogy egyik pillanatban még lovászinas, a másikban pedig már Eleméry grófként jelenik meg a színpadon. Technikailag van benne nehézség, de én azt gondolom, hogy ez az igazi örömjáték benne, hogy az ember igazán ki tudja magát próbálni akár két szerepben is. Ez megadja az ízét az egész előadásnak” - mondta Czeglédi Ákos, a Budapesti Operettszínház színművésze, az ÓMI Zenés Színház tagja.

A közönség körében nagy sikert aratott az előadás. Az operett zeneileg és tartalmilag nem változott, azonban pár pillanat erejéig felfedezhettek benne a résztvevők modern, aktuális elemeket is, amelyeket nagy tapssal jutalmaztak. A sajókazai előadásról bővebb összefoglalót jövő kedden, az Ózdi Városi Televízió Kaleidoszkóp című kulturális magazinjában láthatnak majd.

 Forrás: www.ozd.hu
 
 
 
Twitter
Vissza