A harmadik Adventi Forgatagra is sokan kilátogattak

A harmadik forgatagra is szép számban gyűltek össze a Városháztéren az érdeklődők. A fellépők sorát pedig helybéli együttesek és oktatási intézmények előadása színesítette.

VIII. ADVENTI FORGATAG

Ismét megtelt a Polgármesteri Hivatal előtti tér vasárnap. Kora délután kivonultak az árusok, nem sokkal később pedig megérkeztek a kilátogatók, akik körbenéztek a forgatagban. Mint mindig, úgy most is különlegesebbnél különlegesebb portékákkal találkozhattak.

„Nagyon jól érzem magam, kellemesen. Ennyi kell Ózdnak is. Sok az ismerős. Még olyanok is, akik nem itt laknak és visszajönnek. Csak hazahúzza őket a szívük. Nem kell mindig Pestre menni, olyan messzire. Itt is megvan, ami kell. Kicsiknek, felnőtteknek, időseknek is megfelelő, a nyugdíjasoknak is. Én itt vagyok mindig, mondjuk ózdi vagyok. Az unokáim Pesten vannak, de valamikor ők is eljönnek, és meg vannak elégedve, azt mondják, hogy aranyos, hangulatos és szép” - mondta Varga Józsefné.

Délután három órától az Ózdi Városi Óvodák Katona József Úti Tagóvodájának műsorát tekinthették meg a kilátogatók. Az apróságok elmesélték a négy gyertya történetét, valamint táncoltak is, melynek koreográfiáját hosszú hetekkel ezelőtt kezdték el gyakorolni. A műsor után a jelenlévők közösen díszítették fel a „Mindenki Karácsonyfáját”. Ebben az Ózdi Városüzemeltető Intézmény és az ÓMÉK munkatársai segédkeztek. Ez a program már szinte hagyománynak számít városunkban.

„Nagyon szépek a díszek, a fa, a gyerekek. Csodálatosak, ahogy díszítik a fát, az örömük. Én nagyon szeretem őket” - nyilatkozta Kónya Lászlóné.

Négy órától ismét a színpad felé fordultak az érdeklődők, ugyanis az Ózdi Néptánc Egyesület műsorát láthatták az emelvényen. Őket pedig a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium tanulói követték. A legtöbben a produkciók miatt érkeztek, azonban nagyon sokan vásároltak és nézelődtek a harmadik Adventi Forgatagban is. A régen látott ismerősök újra találkozhattak és egy meleg tea vagy egy édes finomság elfogyasztása közben együtt hangolódhattak az ünnepekre.

Forrás: www.ozd.hu

Twitter
Vissza