Együtt az ózdi értékekért
 

Projekt adatok:

Kedvezményezett neve: Ózdi Művelődési Intézmények
Projekt címe: Együtt az Ózdi Értékekért!
A szerződött támogatás összege: 5 millió forint
A támogatás mértéke (%-ban): 100 %
A projekt megvalósításának kezdete: 2019. június 01.
A projekt fizikai befejezésének határideje: 2020. május 31.
A projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00238
  
 
A projekt által érintett célcsoport(ok):
Ózd város lakossága és az Ózdról elszármazottak. A projekt keretében kiemelt szerepet kapnak az általános és középiskolás diákok és pedagógusok
 
 
 
A pályázat keretében megvalósítandó főbb tevékenységek:
a) Az ózdi ipari, népi, kulturális örökség felkutatása, megőrzése, átörökítése és bemutatása a jelen nemzedék számára az alábbi tevékenységeken keresztül valósul meg:
- „WikiÓzd” – Minden, amit Ózdról tudni érdemes: a város hagyományainak, értékeinek, ismereteinek összegyűjtése, rendszerezése és bemutatása a MediaWiki webalapú wiki alkalmazás segítségével, amely értéket megőrző digitális hozzáférhetőséget biztosít. 
- „Gyárisok voltunk…”: az értékmegőrző találkozó célja, hogy azok az emberek, akik az egykori Gyári iskolába jártak találkozzanak, és együtt elevenítsék fel a múltat.
   
- Barkósági konferencia 2019: résztvevői az egyedülálló népi kultúra feltárására, megőrzésére és népszerűsítésére, örökségvédelmére tesznek kísérletet, azzal, hogy ezt a rendezvényt minden évben rendszeresen megszervezik.
Barkósági konferencia 2019  Barkósági konferencia 2019  Barkósági konferencia 2019
 
 
b) A jelenkor városi értékeinek felkutatása, felszínre hozása, továbbítása az alábbi tevékenységeken keresztül valósul meg:
- „Városunk értékei a kulturális intézmények szemeivel": a város hagyományainak, értékeinek bemutatása, örökítése játékos, élményszerű, több fordulós és több helyszínen zajló vetélkedő keretében. Célunk, hogy a fiatal nemzedéknek a múlt értékeinek bemutatásán keresztül - a tudás és ismeret átadásán túl -, hasznos és tartalmas időtöltést kínáljunk.
   
- „Szín-Játsz-Velünk!”: a projekt célja egy olyan élmény alapú színház-pedagógiai programsorozat megszervezése gyermekek részére, mely a tanórai programokat kiegészítve, a tanórán kívüli tevékenységeket támogatva betekintést enged számukra a kulisszák mögé, bemutatja a színfalak mögötti életet. Lehetőséget biztosít a színháztechnika kipróbálására, a színpadi szereplés élményének megismerésére, egymásra épülő dramatikus munkaformák megvalósítására, saját kezű díszlet és jelmezkészítésre.
Szín-Játsz-Velünk!   Szín-Játsz-Velünk!   Szín-Játsz-Velünk!
 
 

Sajtóközlemények:

 
Együtt az ózdi értékekért
Gyárisok voltunk...>>
Barkósági konferencia>>
Városunk értékei a kulturális intézmények szemeivel>>
Szín-Játsz-Velünk>>
WikiÓzd>>