Közös múlt, közös jövő

Projekt adatok:

Kedvezményezett neve: Ózdi Művelődési Intézmények
Projekt címe: Közös múlt, közös jövő
A szerződött támogatás összege: 80 millió forint
A támogatás mértéke (%-ban): 100 %
A projekt megvalósításának kezdete: 2019. május 01.
A projekt fizikai befejezésének határideje: 2020. április 30.
A projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2018-00012
 
 
 
A projekt által érintett célcsoport(ok):
A projekt fókuszában a helyi közösségek, a lakosság, a civil szervezetek, valamint az Ózdra látogatók vagy ide visszatérők állnak.
 
 
 
A pályázat keretében megvalósítandó főbb tevékenységek:
a) „Köszi Pont” – Közösségi találkozó és információs pont – kialakítása: Október 23. tér átalakítása, Gyári duda megszólaltatása, mobil applikáció létrehozása.
- Október 23. tér felújítása, közösségi színtérré alakítása, ahol a város lakossága, szervezetei, csoportjai igazi közösséggé tudnak kovácsolódni. Cél a tér speciális térelemekkel való gazdagítása és funkcióbővítése.
- Újra szólhat a gyári duda! : A város lakossága számára igen nagy jelentőséggel és nosztalgiafaktorral bíró ikonikus jelkép szólalhat meg újra. A duda újbóli megszólaltatása felhívja a figyelmet a múlt értékeire és lehetőséget ad a fiatal generáció számára, hogy betekintést nyerjenek a régmúltba.
- Mobil applikáció: segítségével a város kulturális értékei kerülnek bemutatásra. A téren kialakított WIFI rendszer segítségével a mai kor szellemének megfelelő technikai fejlesztés kerül megvalósításra, amely nemcsak a lakosság helyi ismereteit bővíti, hanem egy újabb generáció megszólítása válik egyszerűbbé a város számára.
 
 
b) „ Köszi Tér” – Közösségi, művészeti, művelődési helyszín – kialakítása: Légópince felújítása, látogathatóvá tétele. A projekt egyik célja, a használaton kívüli terek, épületek közösségi helyszínné alakítása és a hozzá kapcsolódó eszközbeszerzés. A felújítás egyes elemei kiállító és bemutatótereket tartalmaznak, többfunkciós, interaktív, területekkel. A pincerendszer teljes hossza nagyjából 150 méter, izgalmas belső terekkel, beugrókkal, kisebb és nagyobb szobákkal. A közösségi tér élményközpontúvá tételének érdekében, korhű filmek vetítésére, illetve interaktív tárlatvezetésre kerül sor, valamint az élethosszig tartó tanulás jegyében múzeumpedagógiai foglalkozásokat tartunk. 
 
 
 
Népszerűsítő promóciós rendezvény>>
2020. szeptember 26.
Közös múlt, közös jövő  
 
Közös múlt közös jövő