Szabad Szombat Táncegyüttes   Szabad Szombat Táncegyüttes

SZABAD SZOMBAT TÁNCEGYÜTTES 

Elnök: Balog Zoltán

Elérhetőség:

Telefon: 06/30 213-8167

Elnökhelyettes: Lukács Andrea

 

Elérhetőség

Telefon: 06/20/965-8946

E-mail: szabadszombatte@gmail.com

Taglétszám: 25 fő

Foglalkozás ideje:

 szerda 17.00-19.30 óra

péntek 17.00-19.30 óra

szombat 09.00-12.00 óra

Helye: Olvasó

 

2015-ben alakult ifjúsági és felnőtt tánccsoport. Alapító tagjai a néptáncot nem csak hobby szinten gyakorolják, életükben meghatározó szerepet tölt be a néptánc.

Az egyesület célja, hogy a közönség széles rétegeiben felkeltse az érdeklődést a néptánc iránt, ráébressze a nézőket annak sokarcúságára és művészi kifejezőerejére.

A hazai néptánchagyomány hiteles, ugyanakkor nyitott és figyelemfelkeltő tolmácsolására törekszenek. Munkásságuk során több tájegység táncából is készült koreográfia. Ugyanakkor az együttes repertoárjában fontos helyet foglalnak el a néptáncot és a kortárs táncot ötvöző táncszínházi bemutatók, amelyeket az alkotók a közönség minél szélesebb köréhez kívánnak eljuttatni.

A csoport állandó résztvevője a városi rendezvényeknek, emellett számos kistérségi meghívásnak is örömmel tesz eleget. Többször nagy sikerrel szerepeltek a szomszédos megyék rendezvényein, számos alkalommal vendégelőadókén léptek fel felvidéki településeken. A Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület meghívásában rendszeres résztvevői a Görgey Emléktúrának.

TOVÁBBI FOTÓK AZ EGYESÜLETRŐL A GALÉRIÁBAN ITT >>>