Szabad Szombat Táncegyüttes   Szabad Szombat Táncegyüttes

Szabad Szombat Táncegyüttes

Elnök:  Balog Zoltán

Elnökhelyettes:   Lukács Andrea
Elérhetőség:
Telefon: 06/20/965-8946
E-mail:  szabadszombatte@gmail.com

Taglétszám: 25 fő

Foglalkozás ideje: 

kedd 17.30-19.30 óra

péntek 18.00-19.30 óra

Helye: Olvasó

2015-ben alakult ifjúsági és felnőtt tánccsoport. Alapító tagjai a néptáncot nem csak hobby szinten gyakorolják, életükben meghatározó szerepet tölt be a néptánc.

Az egyesület célja, hogy a közönség széles rétegeiben felkeltse az érdeklődést a néptánc iránt, ráébressze a nézőket annak sokarcúságára és művészi kifejezőerejére.

A hazai néptánchagyomány hiteles, ugyanakkor nyitott és figyelemfelkeltő tolmácsolására törekszenek. Munkásságuk során több tájegység táncából is készült koreográfia. Ugyanakkor az együttes repertoárjában fontos helyet foglalnak el a néptáncot és a kortárs táncot ötvöző táncszínházi bemutatók, amelyeket az alkotók a közönség minél szélesebb köréhez kívánnak eljuttatni.

A csoport állandó résztvevője a városi rendezvényeknek, emellett számos kistérségi meghívásnak is örömmel tett eleget. Többször nagy sikerrel szerepelt a szomszédos megyék rendezvényein, számos alkalommal vendégelőadókén lépett fel felvidéki településeken. A Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület meghívásában rendszeres résztvevői a Görgey Emléktúrának.

Több közös produkcióban is együttműködtek a Megyei Príma Díjas ÓMI Zenés Színházzal, mint például a Mágnás Miska című operett, illetve a Napos Oldal címet viselő egész estés kortárs táncos színpadi mű.

TOVÁBBI FOTÓK AZ EGYESÜLETRŐL A GALÉRIÁBAN ITT >>>