[Helyi] dsc_0056_300x300xffffffxcrop.jpg [Helyi] dsc_0062_300x300xffffffxcrop.jpg

  ÓMI MODELLEZŐ KÖR

Vezető: Számadó István

Foglalkozások: minden héten hétfőn délután 15.00 órától

Helye: Civil Ház

Ózdon nagy hagyományai vannak a modellezésnek. Szervezett formában az MHSZ égisze alatt a hatvanas évek elejétől működik. Már abban az időben is országos hírű versenyzők tevékenykedtek Ózdon, amit országos bajnokságok sora is jelez. A kör tagjai a kezdetektől készítették saját kezükkel a hajó, - autó,- repülőmodelleket – amelyekkel versenyeztek is.

A szakkör 1991-ben került a művelődési központ csoportjai közé. 1995-ben a Prágában megrendezett Hajómodellek Világbajnokságán a Számadó István, Dr. Hüvös Ferenc, Veres Vilmos, Számadó Attila összeállítású magyar válogatott bronzérmet szerzett. (Ekkor valamennyien az ÓMI Modellező Kör versenyzői voltak.)

2011-ben a Bánki-tavon rendezett világbajnokságon versenyzőjük Bolyky Zsolt a magyar válogatott tagjaként a 7. helyen végzett.

A szakkör tagjai egész évben eleget tesznek különböző felkéréséknek. Tartanak bemutatókat a városi ünnepségéken (Majális ünnepség, Szent István – napi ünnepség, stb.) . A csoporthoz érkező felkérés esetén rendeznek mini bajnokságokat, bemutatókat az iskolák felkéréseire.

A Magyar Modellező Szövetség 10 futamból álló versenysorozaton dönti el az egyes kategóriákban a bajnoki sorrendet. A kör tagjai – az anyagi lehetőségeik függvényében – rendszeresen részt vesznek a futamokon. Ezek közül egyet  minden évben megrendeznek – vagy az Arlói-tavon, vagy az ózdi Horgász-tavon.

 

TOVÁBBI FOTÓK A KÖRRŐL A GALÉRIÁBAN ITT >>>