[Helyi] dsc_0056_300x300xffffffxcrop.jpg [Helyi] dsc_0062_300x300xffffffxcrop.jpg

ÓMI Modellező Kör

Vezető: Számadó István

Foglalkozások helye: Civil Ház

Városunkban az 1960-as évektől működik modellező szakkör. 1991-ben került a szakkör a művelődési ház égisze alá. Jelenleg 15 fő munkálkodik, készít hajó és autómodelleket. Működésüket jelentős sikerek kísérték. 1998-ban a Hűvös Ferenc, Számadó István, Veres Vilmos, Számadó Attila alkotta válogatott Magyarország képviseletében bronzminősítést szerzett Prágában a hajómodellek világbajnokságán. 2004-ben Számadó István magyar bajnok lett a valósághű hajómodellek F/2-es kategóriájában. 2009-ben a kör versenyzői a magyar bajnoki futamok sorozatán belül 8 alkalommal vettek részt versenyen, és értek el helyezéseket. Az ifjúsági korcsoportban Bolyki Zsolt 2008-ban egyedül, 2009-ben holtversenyben nyerte meg a bajnoki sorozatot. Ugyancsak Bolyki Zsolt 2011-ben a Bánki-tavon megrendezett modellező világbajnokságon ifjúsági kategóriában a magyar válogatott tagjaként 7. helyen végzett.

A Modellező Kör tagjai rendszeresen tartanak bemutatókat a város és a kistérség településeinek iskoláiban, valamint rendszeres résztvevői a városi ünnepségeknek is. Azok, akik bemutatóra hívják az ózdi modellezőket, láthatnak hadihajókat, ezen belül cirkálókat, rombolókat, naszádokat -, a világ híres, hírhedt luxushajóinak élethű, kicsinyített másait.

Az ÓMI Modellező Köre minden évben megrendezi az Arlói-tavon a saját versenyét, mely része a Magyar Bajnokság versenysorozatának.

A csoport autómodellezéssel foglalkozó tagjai rendszeresen versenyeznek a Kelet-Kupa versenyein. 2014-ben e rendezvénysorozat keretében a Városi Sportcsarnokban saját versenyt is rendeztek.

TOVÁBBI FOTÓK A KÖRRŐL A GALÉRIÁBAN ITT >>>