ÓMI Zenés Színház   ÓMI Zenés Színház

ÓMI ZENÉS SZÍNHÁZ

Vezető, rendező: Béri László

 

Ózdon, több művészeti ághoz hasonlóan, a színjátszásnak is sok évtizedes hagyománya és múltja van. Immár két évszázada, 1896-ban, indult el városunkban az amatőr színjátszás a helyi és környékbeli közönség szórakoztatására.

Ezt a hagyományt 2006-ban a Béri László által vezette társulat éleszetette  újjá a városban. Előadásaikat zenével és tánccal színesítik.

Tehetséges fiatalok magas színvonalú színpadi produkciókat mutatnak be Ózdon és a térség településein. Repertoárjuk színes; musical estek, könnyű zenei- és operett estek, egész estés színpadi darabok, nemzeti ünnepi műsorok, irodalmi előadások köthetők nevükhöz. Fellépéseket vállalnak különböző rendezvényeken (városi, településrészi napok, falunapok, fesztiválok).

A Társulat - az ÓMI Zenés Színháza néven - művelődési intézmény keretei között, annak művészeti csoporttagjként működik 2007-től. 2014-ben létrejött az ÓMI Zenés Színház Egyesület a régi tagok mellé folyamatosan toboroznak újabb tehetségeket, akiket szakemberek képeznek a színjátszás több területén (ének, tánc, zene).

Ózd városa büszke a Társulatra, akik bebizonyították képesek művészi élményt nyújtó teljesítményre megfelelő szakmai irányítással. Megkerülhetetlen szereplői Ózd kulturális életének.

Legsikeresebb előadásaik között szerepel Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról (2011), Aconai szerelmesek (2012), ÓMIX I-II. (2013), Padlás (2015,2016), Napos Oldal (2016), Mágnás Miska (2017), Hair (2019)

A Társulat életében a 2016-os év rendkívül sikeresnek bizonyult:

- 2016. január 22-én, a Magyar Kultúra Napján, "Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Kultúrájáért" Díjat vehették át

- majd 2016. november 5-én, Miskolcon a Prima Díj Közönségdíját ítélték a csoportnak.

2017. év is remekül kezdődött számukra, ugyanis 2017. január 22-én a "Művelődésért" kitüntető Díjat vehették át az Olvasó Színpadán.

2019. Két teltházas előadással mutatta be a Hairt az ÓMI Zenés Színház társulata. A darab nem a Milos Forman által rendezett film, hanem a mozi számára is irányt mutató musical alapján készült. Ennek szövegkönyvét Gerome Ragni és James Rado írta, az elhíresült dalokat pedig Galt MacDermot szerezte.

HAIR  

TOVÁBBI FOTÓK A CSOPORTRÓL A GALÉRIÁBAN ITT >>>