ÓMI Zenés Színház   ÓMI Zenés Színház

ÓMI ZENÉS SZÍNHÁZ

Vezető, rendező: Béri László

 

Ózdon sok évtizeddel ezelőtt, amikor még a Rimamurány-Salgótarjáni Vasmű Részvénytársaság működtette a vasgyárat, nagyon népszerű volt az amatőr színjátszás. Később – a ’80-as években – az ózdi József Attila Gimnáziumban éledt újjá mindez, s lassan egy évtizede egy új színházi műfaj, a zenés színház kezdi bontogatni szárnyait a városban.

Tehetséges fiatalokkal és felnőttekkel, középiskolás diákokkal, tanárokkal együtt több éve mutatnak be magas színvonalú színpadi produkciókat Ózdon és a térség településein. Repertoárjuk színes, nagy sikerű musical estek, nemzeti ünnepi műsorok, irodalmi előadások, egész estés zenés darabok köthetők nevükhöz. Fellépéseket vállalnak különböző rendezvényeken (városi, településrészi napok, falunapok, fesztiválok). A könnyűzenei előadásaikat színpadi mozgással, tánckarral tesszük színesebbé, ezért is kedvelt és keresett fellépői az intézményi báloknak, ünnepségeknek, majálisoknak.

Az együttes – az ÓMI Zenés Színháza néven – a művelődési intézmény keretei között, annak művészeti csoportjaként működik 2007-től, oly módon, hogy a régi tagok mellé toborztak a városból és a térségből újabb tehetségeket 10-től 60 éves korig. Nagyon sok tehetséges ózdi fiatal van, akik amatőrként, ösztönösen jól „birtokolják” a színpadot, de nekik még sokat kell tanulniuk. Ebben a társulatban szakemberek segítségével módjuk van rá, hogy megtanulják a szakma alapjait.

Azt a nemes célt, hogy Ózd és térsége tehetséges fiataljai a színpadon is bebizonyíthassák: képesek művészi élményt nyújtó teljesítményre megfelelő szakmai irányítással, már elérték. Megkerülhetetlen szereplői Ózd kulturális életének.

A Társulat életében a 2016-os év rendkívül sikeresnek bizonyult:

- 2016. január 22-én, a Magyar Kultúra Napján, "Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Kultúrájáért" Díjat vehették át

- majd 2016. november 5-én, Miskolcon a Prima Díj Közönségdíját ítélték a csoportnak.

2017. év is remekül kezdődött számukra, ugyanis 2017. január 22-én a "Művelődésért" kitüntető Díjat vehették át az Olvasó Színpadán.

2019. Két teltházas előadással mutatta be a Hairt az ÓMI Zenés Színház társulata. A darab nem a Milos Forman által rendezett film, hanem a mozi számára is irányt mutató musical alapján készült. Ennek szövegkönyvét Gerome Ragni és James Rado írta, az elhíresült dalokat pedig Galt MacDermot szerezte.

HAIR  

TOVÁBBI FOTÓK A CSOPORTRÓL A GALÉRIÁBAN ITT >>>