[Helyi] dsc_0022_300x300xffffffxcrop.jpg [Helyi] dscf7977_300x300xffffffxcrop.jpg

Ózdi Sakk Sport Egyesület

Egyesület elnöke: Molnár Milán

Foglalkozások: pénteken 14.30 órától

Helye: Olvasó

 

Az egyesület 1992-ben alakult meg. Az egyik alapító tag, Orosz István vezette a sportkört 2007-ig. Nagyon sokan sakkoztak a klubban. Nagyon sokat tett az ózdi sakkozásért Kovács Aladár.

Itt kezdte a pályafutását Almási Zoltán is. Őt érdemes külön is kiemelni. Nagyon gyorsan ismertté vált nemcsak Magyarországon, hanem világszerte is. 17 évesen már nemzetközi sakk nagymester, 1993-ben ifjúsági világbajnoki címet nyert. Eddig hatszor nyert magyar bajnoki címet, a világranglistán jelenleg az ötvenedik. Az idén a sakk olimpián ezüstérmet szerzett magyar válogatott második legeredményesebb sakkozója volt.

2007-ben Koszta Mihály vette át az egyesület irányítását.

2012-től Molnár Milán az egyesület elnöke. Ettől az évtől működnek az Olvasóban.

Azóta minden évben rendeztek városi versenyeket – nemcsak felnőtteknek, hanem általános iskolásoknak is. A városrészi napokon is több alkalommal rendeztek villámtornákat. Az idén az Ózdi Napok keretén belül már második alkalommal rendezték meg az „Ózd Open”, városunk nyílt sakkbajnokságát. Az ifjúsági korcsoportban Tóth Tamás győzött,  a nyílt versenyen Szabó Máté, a tavalyi bajnok megvédte a címét.

2013-ban indult a csapatuk ismét a megyei bajnokságban. A másodosztályban a harmadik helyet szerezték meg.

A 2014-15-ös versenyidényt „hazai pályán”,  az Olvasóban 7,5 – 4,5 arányú győzelemmel kezdték.

TOVÁBBI FOTÓK A GALÉRIÁBAN ITT >>>