[Helyi] dsc_0022_300x300xffffffxcrop.jpg [Helyi] dscf7977_300x300xffffffxcrop.jpg

ÓZDI SAKK SPORTEGYESÜLET

Egyesület elnöke: Molnár Milán

Foglalkozások: pénteken 14.30 órától

Helye: Olvasó

 

Az egyesület feladata a sakk sport népszerűsítése, a versenysport iránti érdeklődés felkeltése, illetve az amatőr sakkozó fejlődési lehetőségének biztosítása. Fontos célkitűzésük a sakkozás megszerettetése az ifjúság, a diákság körében.

Az ÓSSE a 2017-18.évi Megyei Csapatbajnokság során harcolta ki a megyei I-es csapatbajnoki tagságot. Azóta célkitűzésük az is, hogy az első osztályban ne legyenek kiesési gondjaik. A csapat tagjai folyamatosan fejlődjenek. Ezt a célt eddig teljesíteni tudták, hiszen stabil tagjai a megyei I-es bajnokságnak.

A csapatbajnoki sorozat mellett az egyesület sakkozói egyéni versenyeken is indulnak, s igyekeznek minél jobb eredményeket elérni.

Szervezetek, iskolák felkérésére villám sakktornákat is szerveznek. A városi ünnepségeken (Majális, Szent István-nap) is találkozhatunk velük, hiszen itt is villámbajnokságokon szerepelhetnek a sakkot kedvelők.

2019-ben már ötödik alkalommal rendezték meg az ÓzdOpen elnevezésű egyéni sakkversenyüket. Erre rekordszámú nevezés érkezett: összesen 47 versenyző ült az asztalokhoz. Voltak „rajthoz állók” (asztalhoz ülők) a Felvidékről, Miskolcról, Berentéről, Egerből, Edelényből, Szerencsről, Mezőkövesdről, Sajószentpéterről, Salgótarjánból, Putnokról.  Az indulók közül négyen FIDE- mesteri címmel is rendelkeznek. Az indulók közül hét főnek haladta meg az Élő-pontszáma a 2.000 pontot – ez is jelzi, hogy rangos versenyre lehetett számítani. A már hagyományosnak tekinthető versenyüket minden évben tervezik megrendezni.

TOVÁBBI FOTÓK A GALÉRIÁBAN ITT >>>