[Helyi] p1200313.jpg [Helyi] 17.jpg

Karnagy:  Nagy Károlyné Dobó Katalin

Kóruselnök:  Rási Zoltán

Létszám: 30 fő

Próbák ideje: hétfő, csütörtök 17.30 óra

Helye: Olvasó

Az Ózd Városi Vegyeskar 1898-ban alakult. 50 évig dalárdaként  működött. Eleinte férfikórusként, később vegyeskórusként hallhatták őket. Karnagyaik a város zenei életének vezetőiből, elismert zenepedagógusaiból kerültek ki. Repertoárjuk felöleli a zeneirodalom minden ágát, az egyházi művektől a klasszikusokon át Kodályig, Bárdosig. Közel száz műből válogathat, aki a kórusművészetet az ózdi dalosok előadásában kívánja élvezni.

Az Ózd Városi Vegyeskar háromszoros arany minősítéssel rendelkezik , melyet először 1994-ben, aztán 2000-ben, majd harmadszor 2004-ben szereztek meg a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége által delegált szakértő zsűri előtt. A helyi ünnepségek, rendezvények rendszeres szereplői, kórustalálkozók, fesztiválok résztvevői.

2007-ben részt vettek a Varsói III. Nemzetközi Kórusfesztiválon. 2009-ben a Rozsnyói IX. Nemzetközi Kórusfesztiválon és a szombathelyi Szent Márton Kórus által szervezett nemzetközi kórusfesztiválon, s eddig már két alkalommal – 2012-ben és 2013-ban – házigazdái voltak a Felvidéki-Magyar Kórustalálkozónak.